Otellerde doluluk oranları yüzde 2.1, oda fiyatları yüzde 14 arttı

Türkiye’de Temmuz ayında otellerde doluluk oranları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.1 artarken, oda fiyatları da yüzde 14 artış kaydetti.

Otellerde doluluk oranları yüzde 2.1, oda fiyatları yüzde 14 arttı
Otellerde doluluk oranları yüzde 2.1, oda fiyatları yüzde 14 arttı

Türkiye Otelciler Birliği’nden (TÜROB) yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayında otellerin doluluk oranındaki artış hızı yavaşladı, ancak fiyatlardaki artış dikkat çekti. Buna göre, otel dolulukları Temmuz’da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.1 artarak yüzde 76.1 oldu.

Veri ve analiz şirketi STR’nin TÜROB için beş yıldızlı otelleri baz alarak hazırladığı Ülke Performans Raporu’na göre, Temmuz’da ortalama günlük satılan oda bedeli yüzde 14 artışla 100.3 euro oldu. Aynı dönemde Avrupa destinasyonları doluluk ortalaması yüzde 79 olurken, ortalama oda fiyatı ise 119.8 euro olarak tespit edildi.


İstanbul’da otellerde doluluk arttı, Antalya’da azaldı

İstanbul'da doluluk arttı, Antalya'da azaldı

İstanbul’un Temmuz 2018’de yüzde 79.8 olan doluluk oranı, bu yıl Temmuz ayında yüzde 3.8 artarak yüzde 82.8 olarak ölçüldü. İstanbul’da ortalama günlük satılan oda bedeli 103.1 euro ile 2018’e göre yüzde 13.9 artış gösterdi.

Antalya’da Temmuz 2019 otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0.3 azalarak yüzde 76.5 oldu. Ortalama günlük satılan oda bedeli 172.3 euro ile 2018’e göre yüzde 22.1 artış gösterdi.


İlk yedi aylık dönemde ise Türkiye’nin ortalama doluluk oranları yüzde 1.2 artışla yüzde 65.6, ortalama oda fiyatı yüzde 9.1 artışla 75.1 euro olarak gerçekleşti. Oda fiyatlarında rekor düzeye Türkiye ortalamasında 115.6 euro, İstanbul ortalamasında 152.9 euro ile 2012 yılında ulaşılmıştı.

Memur maaşı ve memur emekli aylığı zam oranı belli oldu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.