Ekrem İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’nun kayyum açıklamasına yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kayyum atanıp atanmayacağına ilişkin olarak pazar günü açıklama yapacağını söyledi. Soylu’nun bu açıklamasına İmamoğlu “Polemiklerden kaçıyorum” diye yanıt verdi. CHP’li Veli Ağbaba, “Böyle bir şeyi aklına bile getirmesin aklının ucundan bile geçirmesin. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu ndan Süleyman Soylu nun kayyum açıklamasına yanıt

Süleyman Soylu: Bunlar kamu zararı olabilecek şekilde sergilenmektedir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verilen talimatla Yenikapı’da sergilenen araçlarla ilgili olarak “Belediye işi şov işi değildir. Bu söylenir ve araştırılır. Eğer böyle bir fazlalık, israf söz konusuysa bu ilgili bakanlığa söylenir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararı olabilecek şekilde sergilenmektedir” dedi.

Soylu şöyle devam etti: “Yani hizmetten çekilmişlerdir. Eğer bunlar hizmete gerekli değillerse yapman gereken bir eksiltme ortaya koymaktır. Kamu zararına bir şey yapıyorsa, bu da bizim sorumluluğumuzdur, onu da inceleriz.”


“Tarih bunları kaydedecektir”

Süleyman Soylu, “Başka meselelerde Türkiye’yi ayağa kaldıran, bizi insan dışılıkla suçlayan en ufak bir meselede elindeki bütün kirli tozları üzerimize atanların bu konudaki duyarsızlıklarına sormak lazım. Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerini gerçekleştiriliyor. Bu mücadeleyi bertaraf etmek için kollarını sıvamış olanları tarihe havale ediyorum. Bunda öğretim üyeleri, akademisyenleri, basın-yayın organlarında bu işe duyarsızlık gösterenler var. Biz hepimiz öleceğiz, tarih bunları kaydedecektir. Bu memleket kıymetli memlekettir. Onun için ben sadece bu insanlara üzülerek bakıyorum” diye konuştu

“Onu pazar sabahı açıklayacağım”

Soylu, bir gazeteci tarafından yöneltilen “İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul’a kayyum mu atanacak?” sorusuna ise “Onu pazar sabahı açıklayacağım” yanıtını verdi.


Ekrem İmamoğlu’ndan tek cümlelik yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’a kayyum atanacak mı sorusuna verdiği ‘onu pazar günü açıklayacağım’ yanıtını, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun duruşmasını takip etmek üzere geldiği Çağlayan Adliyesi’nde değerlendirdi. İmamoğlu bir gazetecinin Soylu’nun sözlerini hatırlatması üzerine “Polemiklerden kaçıyorum” diye yanıt verdi.

Veli Ağbaba: Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil

Soylu’nun imasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da tepki gösterdi.

Ağbaba, “İstanbulda iki kez seçim kazanmış birine atanmış birinin bunları söylemesi haddi değil. Malesef hukuk askıya alınmış durumda. 6 Mayıs’ta başlayan yargı darbesi Diyarbakır, Van ve Mardin’de ki siyasi darbe ile belediye başkanları görevden alındı. Biz belediye başkanlarımızın yanındayız, arkasındayız. Böyle bir şeyi aklına bile getirmesin aklının ucundan bile geçirmesin. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İç İşleri Bakanı? İç İşleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İçişleri Bakanı? İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona. Burası dağ başı değil o da eşkıya değil ya da tam tersini söyleyip kendine eşkıya mısın dememiz lazım? Hukukun olduğu yerde hukuk dışı davranışlar eşkıyalığa girer. İçişleri Bakanı eşkıya mıdır bu soruyu ona sormak lazım.” dedi.

Süleyman Soylu, “İşini yap, yapmazsan pejmürde ederiz” demişti


İçişleri Bakanı Soylu 3 Eylül’de Bursa’da yaptığı Göç Değerlendirme Toplantısı’ndaki konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da görevden alınan büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve görevden alınan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’e yaptığı ziyareti sert bir şekilde eleştirmiş, ‘Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net.’ ifadelerini kullanmıştı

Yenikapı’da sergilenen kiralık araçların yıllık maliyeti ortaya çıktı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.