Erdoğan: Suriyeliler için yaptığımız harcamalar 40 milyar doları buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 milyon 650 bin sığınmacıya 8 yıldır ev sahipliği yapıyoruz; yaptığımız harcamalar 40 milyar doları buldu.

Erdoğan: Suriyeliler için yaptığımız harcamalar 40 milyar doları buldu
Erdoğan: Suriyeliler için yaptığımız harcamalar 40 milyar doları buldu

AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara 8 yıldır ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısında konuştu. Erdoğan, il başkanları ile buluşmasında partisinin üye sayısında 290 bin azalma olduğunu belirtirken, Yargıtay’ın kayıtlarına göre AKP’nin  9 milyon 931 bin 103 üyesi olmasına rağmen, üye sayılarının 10 milyonun üzerinde olduğunu ifade etmesi dikkat çekti.


“Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ‘muhacir’ olarak tanımladığı Suriyeliler ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara 8 yıldır ev sahipliği yaptığını belirten Erdoğan, “Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız.” derken, “AB başta olmak üzere dünyadan olması gereken desteği alamadık almak içinde bunu yapmak zorunda kalabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Davutoğlu ve Babacan’a: Kibirleri boylarını aşıyor

Erdoğan’ın yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için de, isim vermeden fitne fücur tacirleri olarak bahsettiği görüldü. Erdoğan, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti girişimlerini üstü kapalı hedef alarak, “Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

— İşlerimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz. Ak Parti milletimiz tarafından kurulmuş milletimizin desteğiyle ayakta kalmış bir partidir. Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz. Hiçbir şehrimizin fitne fücur tacirlerine pirim vermeyeceğine inanıyorum. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız.

AK Parti üye sayısında 290 bin azalma

Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil.

Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda, yüzde 95’ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geriye dönüş yok”

CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geriye dönüş yoktur. (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Tüm eksiklikleri belirledik, çözüm yollarını ortaya koyduk. Sonuçları yakında milletimizle paylaşacağız.”

Terörle mücadele

Terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz insansız hava araçlarını, güdümlü mühimmatları, gözetleme ve işaretleme sistemlerini bizden esirgeyenler, bugün ürettiğimiz ürünleri şaşkınlıkla takip ediyor. Ülkemize yönelik yaptırım tehditleri bizi korkutmaz, geri adım attırmaz, tam tersine sadece yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler. (Doğu Akdeniz) Kimse burada bizim hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız.”

Milletin safında yer almak varken, artık diyet borçlarından mı, siyaset hırslarından mı, basiretsizliklerinden mi bilmiyoruz, CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti, bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar.”

Suriye’deki gelişmeler

Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacılara 8 yıldır ev sahipliği yapıyoruz. Muhalefet ne diyor geldiğimizde bunları kovacağız. Bunlar mandacı zihniyet. Biz ensar olmaya talip olduk

Varil bombalarından kaçıp da bize sığınanlara kucak açtık

Bize şimdi bazı yerlerde bunlar teşekkür ediyorlar. Teşekkür edilen olmak da hiçbir destek vermeseler de bizim için onurdur. Yaptığımız harcamalar 40 milyar doları buldu. AB’den bizim bütçemize gelmiyor. Uluslararası kuruluşlar vasıtasıyla AFAD’a gidiyor. 3 milyar avro gibi bir destek geldiği ifade ediliyor. Verilen sözlerini tutmadılar.

Biz öyle bir güvenli bölge oluşturalım ki Putin, Trump, Merkel ile konuştuk gelin böyle bir bölgede Türkiye’de çadır kentler var, ve biz burada adeta konut yapalım. Bu konutlara da güvenli bölgede taşıyalım. Biz de Türkiye olarak rahatlamış oluruz


İnsanca yaşamak ve yaşatmaktan bahsedeceksiniz güvenli bölge teklifimize gelin konutların yapımını sağlayalım, siz de destek verin Suriye bölgesinde, kuzeyinde Trump’ın 20 mil dediği 30 km derinlik ve sınır boyunca buralara bu konutları yapalım. Böylece insanca yaşama imkanını sağlayalım

Bu insanlar hiç olmazsa hazır balık değil balık tutmayı da orada öğrenmiş olur. Başlayalım bu işe ama yok. Biz yine kovalamaya devam edeceğiz. Ülkemizde artık 3 milyon 650 bin şimdi İdlib tehdidi de var. Afganistan’dan gelenler var. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Böyle oldu oldu olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin vermeyecekseniz kusura bakmayın bir yere kadar katlanıyoruz. Bu yüklü sadece biz mi çekeceğiz,

Siz de bakalım nasıl taşınırmış bunu bir görün.

AB başta olmak üzere dünyadan olması gereken desteği alamadık almak içinde bunu yapmak zorunda kalabiliriz.

Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız.

İdlib’deki gelişmeler sayıları milyonları bulacak bir tehdidi öne çıkardı.

Fırat’ın doğusu ile Suriye topraklarını da güvenli hale getirmeye çalışıyoruz.

Tüm gelişmeler bizim istediğimiz güvenli bölge ile muhataplarımızın arasındaki güvenli bölge arasında ciddi farklar olduğunu gösteriyor.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki duruma daha fazla seyirci kalma durumu yoktur.

Eylülün sonuna kadar fiilen başlatmakta kararlıyız.

Bunu ABD’li, dostlarımızla yapmak en idealidir ama bu olmazsa hazırlıklarımız tamam  kendi imkanlarımızla bu işe başlayacağız

Hedefimiz ülkemizdekilerden en az bir milyon Suriyeliyi bu güvenli bölgede iskan etmektir


4-6 Ekim’de Kızılcahamam’da tüm vekillerimizle bir araya geleceğiz.

AKP son bir yılda 800 bin üye kaybetti!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.