Black Friday (Efsane Cuma) yaklaşıyor: Nelere dikkat etmeli?

Black Friday (Efsane Cuma, Muhteşem Cuma…) ve Cyber Monday (Siber Pazartesi) gibi herkesin büyük merakla beklediği dönemsel indirim günleri yaklaştı. İndirimlerin havada uçuştuğu bu dönemde herkes avantajlı alışveriş peşinde koşacak. Peki nelere dikkat edilmeli?

Black Friday (Efsane Cuma) yaklaşıyor: Nelere dikkat etmeli?
Black Friday (Efsane Cuma) yaklaşıyor: Nelere dikkat etmeli?

E-ticarette başlayıp hızla bütün perakende dünyasını saran Black Friday (efsane Cuma, muhteşem Cuma…), Cyber Monday (Siber Pazartesi) gibi bütün tüketicilerin merakla beklediği dönemsel indirim günleri için geri sayım başladı.

Bu yıl 29 Kasım’da gerçekleşecek olan Black Friday ile birçok üründe cazip indirimlerin gündeme gelmesi, hatta bazı firmaların indirimlerini 2 Aralık’taki Cyber Monday’e kadar devam ettirmesi bekleniyor.


Türkiye’de de hızla yaygınlaşan bu indirim günleri, e-ticaret pazarının gelişmesine katkı sağlarken, tüketicilere de avantajlı alışveriş yapma fırsatı sunuyor. Her yıl birbirinden çarpıcı indirimler karşısında şaşkınlığa uğrayan tüketiciler; “Doğru ürünü, en uygun fiyatla ve en güvenilir satıcıdan nasıl temin ederim” sorusunun cevabını ararken, e-ticaretin referans merkezi Akakçe, kampanyalı satışlara hazırlık için çeşitli öneriler sıralıyor.

ODTÜ Teknokent’te kurulduğu 2000 yılından bu yana internet kullanıcılarına en ucuz fiyatları sunmak üzere faaliyet gösteren Akakçe’nin Genel Müdürü Koray Karataş, “Çılgın indirim kampanyalarının düzenlendiği bugünlerde avantajlı alışveriş için çok dikkatli ve araştırmacı olmak gerekiyor” dedi.


Gerçek indirim için listeni şimdiden hazırla, geçmiş fiyatları kontrol et!

Karataş’ın indirim dönemlerinde yanılmamaları için tüketicilere sunduğu ipuçları şöyle:

  1. İhtiyaç listesini belirleyin.
  2. Fiyatları indirim döneminden önce takip etmeye başlayın.
  3. Alacağınız ürünün farklı satıcılardaki fiyat ve indirim oranlarını kontrol edin.
  4. Geçmişe dönük fiyat analizlerini inceleyin.
  5. İndirime değil, fiyata bakın.
  6. Paket fiyatına değil, birim fiyatına dikkat edin.
  7. Ucuz alırken neyi eksik aldığınızı göz önünde bulundurun
  8. İndirim döneminde yoğunluktan kargoda aksama yaşanabileceğini de unutmayın!

Akakçe Genel Müdürü Koray Karataş, “Black Friday, CyberMonday gibi dönemsel indirim kampanyaları arttıkça tüketicinin fiyat indiriminin ne derece gerçek olduğunu kontrol etmek ihtiyacı ortaya çıktı. Akakçe olarak bu ihtiyaca yanıt vermek için ürünün son 6 aydaki fiyat değişimini aynı ekranda ziyaretçilerimize sunuyoruz. Böylelikle bir indirimin gerçek fiyat üzerinden yapılıp yapılmadığı kolayca tespit edilebiliyor.


Anlık indirimleri de “Canlı Yayın” bölümümüzde listeleyip alışveriş yapan tüketiciye sunarak en güncel fiyatları yakalamasını sağlıyoruz. Tüketiciler herhangi bir sitedeki indirimi kontrol etmek için Akakçe’ye giriyor, ürünü aratıyor ve fiyat grafiğini kontrol ediyor. Büyük ihtimal içi rahatlayınca, gerçekten indirim olduğunu anlayınca da alışverişini tamamlıyor” diye konuştu.

Black Friday alışveriş döneminde en çok aranan indirimler neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.