Gülüş tasarımı nedir? Estetik diş uygulamaları yüz simasını değiştiriyor!

Son zamanlarda çok fazla tercih edilen gülüş tasarımı estetik diş uygulamalarının kişilerin toplum içinde daha rahat gülmesi ve hissetmesi için yapıldığını belirten Dt. Göker Taşkınsu, gülüş tasarımında yüz alanında sima değişiminin önemine dikkat çekiyor

Gülüş tasarımı

Gülüş tasarımı, pembe ve beyaz estetik olarak ikiye ayrılıyor. Dt. Göker Taşkınsu, “Pembe estetik olarak adlandırılan estetikte diş etlerine uygulamalar yapılmaktadır. Gülüş tasarımında diş ile diş eti kısmının birbiriyle uyumlu olması pembe estetik ile sağlanır.

Beyaz estetik ise dişin görünen kısmında uygulanır ve dişin şekli, boyutunda düzenlemeler yapılabilir. Bu estetik uygulamalar haricinde ortodonti işlemler, bonding uygulaması, zirkonyum uygulamaları da kullanılabilir.


Gülüş tasarımında simülasyon çalışması büyük önem taşır

Günümüzde gülüş estetiği hastaya uygulanmadan önce hastanın diş ve ağız ölçüleri alınarak laboratuvar ortamında alınan ölçü üzerinden çalışılır. Alçı model çıkarıldıktan sonra hastaya örnek çalışma uygulanır ve üzerinden tekrar hastayla konuşarak karar verilir. Gülüş tasarımı uygulanmadan önce simülasyon çalışması büyük önem taşımaktadır.

Gülüş tasarımı yüz simasını değiştirir

Gülüş tasarımı yapılan kişinin gülüşü, siması, güldüğü zaman karşı tarafın onu algılama biçimi hatta konuşma şekli bile değişebilmektedir. Gülüş tasarımıyla insanların ifadesi değişmektedir.


Bu nedenle gülüş tasarımı kişiye özgü olmalıdır. Gülüş tasarımında en önemli nokta tasarımın kişinin yüz hatlarına uygun olmasıdır. Bu nedenle gülüş tasarımının standart bir şekli yoktur. Kişinin diş yapısı, diş uzunluğu, dişeti hatta dudak kalınlığı bile dikkate alınmalıdır.

Hatta cinsiyete göre de gülüş tasarımları değişmektedir. Kadınlar da daha narin, kibar görüntülü tercih edilirken erkeklerde daha maskülen, iddialı ve kuvvetli görünen dişler tercih etmekteyiz.

Gülüş tasarımından sonra estetik uygulamasına hemen karar verilmemelidir

Gülüş tasarımından sonra dudaklarda bir miktar incelme meydana geldiği için dudak kalınlığı önemlidir. Dişler dışarıya doğru pozisyonlandığı zaman ince bir dudak yapısı varsa hastanın daha incelir bu da istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle gülüş tasarımından sonra ufak dolgu ve botoks ihtiyacı doğabilmektedir.


Ancak bu işlemlere de gülüş tasarımından hemen sonra karar verilmemesi gerekir. Gülüş tasarımından sonra iki üç ay alışma süresi geçmeli ve alışma zamanı tanınmalıdır. ” dedi.

Göz estetiği: Botoks, PRP, somon DNA, Hydrafacial, H100 aşısı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.