Mehmet Aslan’a Cumhurbaşkanına hakaretten beraat: Hakaret değil beddua

Reina saldırısı sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı bir paylaşım nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan yargılanan oyuncu ve İyi Parti’li Mehmet Aslan beraat etti. Mahkeme, hakaret içerikli paylaşımların Cumhurbaşkanına değil, teröristlere yönelik olduğunu, Cumhurbaşkanına yönelik paylaşımın ise incitici olduğu ancak yakınma ve beddua kapsamında kaldığını belirtti.

Mehmet Aslan'a Cumhurbaşkanına hakaretten beraat: Hakaret değil beddua

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Aslan ile şikâyetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen avukatı katıldı.

Sanık Mehmet Aslan savunmasında, “Suçlamayı kabul etmiyorum. Tanık anlatımlarıyla benim yapmadığım anlaşılmıştır. Beraatime karar verilsin” dedi. Mehmet Aslan’ın avukatı Harika Kocacık da “İddianame eksik araştırmayla düzenlenmiştir. Sanığın isnat edilen suçları işlediğine ilişkin bir delil yoktur. Söz konusu ifadeler Yargıtay, AİHM kararlarıyla ifade özgürlüğü mahiyetindedir” dedi.


Davacı olan Cumhurbaşkanı avukatı ise “Sanıktan şikayetçiyiz” diye konuştu.

Mahkeme: Hakaret değil; ağır eleştiri, yakınma ve beddua kapsamında.

Mahkeme, her ne kadar Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçunu işlediğinden bahisle yargılama yapılmışsa da “hakaret içerikli paylaşımların, Cumhurbaşkanına yönelik olmadığı, teröristlere yönelik olduğu, cumhurbaşkanına yönelik paylaşımın ise incitici olmakla beraber ağır eleştiri, yakınma ve beddua kapsamında kaldığı” anlaşıldığı belirtilerek beraatine karar verildi.


Ne olmuştu?

Mehmet Aslan’ın, 1 Ocak 2017’de Twitter üzerinden paylaşım yaptığı, daha sonra bu mesajı sildiği öne sürülüyordu. Bu paylaşım nedeniyle gözaltına alınan Mehmet Aslan’ın polis ifadesinde, bir eğlence mekanına girdiğinde telefonunu şoförüne bıraktığını, söz konusu tweet’i şoförünün yazdığını, daha sonra da sildiğini savunmuştu.

Aslan ayrıca “Devleti ve yönetenlere yönelik hakaret içeren paylaşımın yoktur. Böyle bir paylaşımda bulunmam akıl ve mantığa aykırı bir harekettir” diyerek suçlamaları reddetmişti. 17 Ocak’ta savcılığa çıkarılan Aslan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

“Tweetleri ben atmadım” demişti


Sanık Mehmet Aslan önceki duruşmada verdiği ifadesinde de, “Bu tweetleri ben atmadım. Savunmam değerlendirilmeden hakkımda dava açılmıştır. Ayrıca tweeti atan kişi de kabul etmiştir. Benim attığıma dair delil yoktur. Biz bir yere gittiğimizde orada bulunan şoföre veya asistana telefonumuzu veririz. Bu olağan bir şeydir. Ayrıca atılan tweet eleştireldir. Siyasi kişiler de eleştirilebilir” demişti. (T24)

Gökhan Özoğuz’dan İzmir’deki “Defol Alevi” duvar yazısına tepki


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.