TRT’nin kârı yüzde 98 azaldı, kurum 92 milyon lira zarar etti!

2 yıldır faaliyet raporu yayınlamayan TRT’nin 2018 yılını 92 milyon zararla kapattığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı Kamu İşletmeleri Raporu’na göre, kurumun 2018 yılı dönem kârı ise yüzde 98.1 oranında düştü.

TRT'nin kârı yüzde 98 azaldı, kurum 92 milyon lira zarar etti!

13 televizyon, 16 radyo, 38 dil ve lehçede web yayını ve 4 basılı dergisi ile Türkiye’nin en büyük medya kuruluşu olan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) 2018 yılını 92 milyon zararla kapattığı ortaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine görev iki yıldır faaliyet raporu yayınlamayan TRT 2018 yılını büyük zarar ile kapattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı Kamu İşletmeleri Raporu’nda yer alan bilgilere göre, 2018 yılında TRT’nin faaliyet kârı bir önceki yıla göre yüzde 121.2 geriledi ve kurum 92 milyon lira zarar etti.

TRT’nin 2018 yılı dönem kârı ise yüzde 98.1’lik düşüşle 10.6 milyon lira oldu. Kurum 2017 yılında 425 milyon lira faaliyet kârı, 565 milyon lira da dönem kârı elde etmişti.

Elektrik faturalarından 690 milyon lira pay aldı

Çalışan sayısı 7 binden 5 bine düşürülen TRT 2018 yılında elektrik faturalarından 690 milyon lira pay aldı. TRT’nin bandrol gelirleri ise 1 milyar 703 milyon lira oldu. 264 milyon lira ilan ve reklam geliri elde eden kurumun, hizmet alımı için ne kadarlık ödeme yaptığı ise bilinmiyor.

THY zarar ederken; Pegasus’un net kârı yüzde 62 arttı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.