Aykut Erdoğdu: Türkiye’nin şu an bir anayasası yok, acilen bir anayasa ihtiyacımız var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu: Türkiye’nin şu an bir anayasası yoktur. Şiddetle ve ivedi olarak öncelikle bir anayasaya ihtiyacımız var. Bugün yaşadığımız melanetin temeli, ekonomik veya siyasal değil, anayasal meseledir. Önce bunu çözmek lazım. Yargı bağımsız olsa bunca yolsuzluk olabilir mi?

Aykut Erdoğdu: Türkiye nin şu an bir anayasası yok, acilen bir anayasa ihtiyacımız var

CHP’li Aykut Erdoğdu: Türkiye’nin şu an bir anayasası yoktur. Acilen bir anayasa ihtiyacımız var!

Ekonomik sorunların aşılması için dört aşamalı bir plan öngördüklerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, öncelikle bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyleyerek Milli İttifakı’nın bu konuda 5 yıllık bir plan yapabileceğini dile getirdi.


“2020 konkordato, 2021 iflaslar yılı olacak”

Aykut Erdoğdu, yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan gelişmelere dikkati çekerken; “Görünen, 2020 konkordato, 2021 yılı iflaslar yılı olacak. Bu durumdan çıkmak için CHP olarak 4 aşamalı bir plan öngörüyoruz” dedi.

Aykut Erdoğdu şöyle devam etti:

Aykut Erdoğdu: Şu an yürürlükte olan bir anayasa değil!

— Referandumdan sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti anayasasızlaştı. Bugün yürürlükte olan bir anayasa değildir. Kuvvetler ayrılığını getirmeyen, temel hak ve hürriyetleri garanti altın almayan metne anayasa denmez.


— Türkiye’nin şu an bir anayasası yoktur. Şiddetle ve ivedi olarak öncelikle bir anayasaya ihtiyacımız var. Bugün yaşadığımız melanetin temeli, ekonomik veya siyasal değil, anayasal meseledir. Önce bunu çözmek lazım. Yargı bağımsız olsa bunca yolsuzluk olabilir mi? Yürütmenin bu kadar güç kullanmadığı bir ülkede bu kadar yolsuzluk olabilir mi?

İhracat ağırlıklı üretim ve barışçıl dış politika

Erdoğdu, planlarının diğer ayağının “üreten bir ekonomi” olduğunu ifade etti ve üretimin ihracat ağırlıklı olması gerektiğini savundu. Erdoğdu bunun için de barışçıl bir dış politika yürütülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

“Üretiyoruz, büyüyoruz, kazanıyoruz da vatandaş bunu alamıyorsa işçi, memur, emekli payını alamıyorsa büyümenin ne anlamı var?” diye soran Erdoğdu, planlamada 3’üncü olarak “sosyal devlet” meselesini ele alacaklarını aktardı.

CHP’li Erdoğdu, gelir dağılımı adaleti, istihdam artışı ve yeni yatırımların önemine işaret etti. İşsizlik Sigortası Fonu’nun kullanım şartlarının kolaylaştırılması gerektiğini belirten Erdoğdu, “İşsizlik Fonu’nun derman olmadığı yerde de aile sigortası devreye girmeli. İşsizlik Sigortası şemsiyesinde olmayan, aile sigortası şemsiyesi altında olmayan, istihdam altında olmayan kimse kalmamalı” dedi.

“Bize çok ağır bir enkaz bırakacaklar”


Aykut Erdoğdu, tüm bunların sürdürülebilirliğinin ise 4’üncü aşama olduğunu, bunun için Türkiye’nin sağlıklı büyümesi gerektiğini vurguladı. Erdoğdu, “Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin bu temel mevzularda anlaşıp, 5 yıllık bir planda hepimizin ne yaptığını bilmemiz lazım. Bize çok ağır bir enkaz bırakacaklar ama işimiz zor değil. Bunu yapabilecek kadrolar var” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Bu işin sonu referanduma kadar gider


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.