Diyanet KYK yurtlarında ‘manevi danışmanlık’ hizmeti verecek

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Diyanet KYK yurtlarında 771 hoca ile ‘manevi danışmanlık’ hizmeti verecek.

Diyanet KYK yurtlarında manevi danışmanlık hizmeti verecek

Diyanet KYK yurtlarında ‘manevi danışmanlık’ hizmeti verecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında, ‘manevi danışmanlık ve din hizmeti’ protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumlarda, yurtlarda, spor tesislerinde, kamplarda ve gençlik merkezlerinde çocuk ve gençler ile çalışanlara, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli tarafından manevi danışmanlık ve din hizmeti sunulacak. Protokol Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş arasında imzalandı.


“Gençlerimizi hiçbir kötü alışkanlığın esiri yapmama noktasında kararlıyız”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin bağımlılıkla mücadelesi konusunda protokolün öneminden bahsederek şöyle konuştu:

“Bu protokolün başta gençler, insanlık ve milletimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerimizi tüm yönleriyle yarınlara hazırlama, bugünlerini daha donanımlı kılma ve spor noktasında spor kültürünü tabana yayma ve sportif başarıyı en yukarıya taşıma görevi olan bir bakanlık, teşkilat. Gençlik, ülkemizin en önemli varlığı. 20 milyon gençle ülkemiz dünyanın en genç nüfusuna sahip.

700 bini aşkın öğrenciyi misafir ettiğimiz yurtlarımızla, gençlik merkezlerimizle, ülkemizin dört bir yanında var olan gençlik kamplarımızla ve elbette spor tesislerimizle milletimizin hizmetindeyiz. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi bize bu tür iş birliklerini, ortak çalışmaları daha pratik, hızlı ve verimli hale getirdi. Bu kapsamda yaptığımız iş birliklerinden güzel geri dönüşler aldık.

Önümüzde aşılması gereken bir mesele olarak bağımlılık konusu var. Pek çok bağımlılık türü var. Bağımlılıklarla mücadele konusunda Diyanet İşleri Başkanlığıyla gerçekleştirilecek koordineli çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum. Bu iş birlikleriyle gençlerimizi hiçbir kötü alışkanlığın esiri yapmama noktasında kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”


771 Diyanet hocası görev yapacak

Milletlerin geleceğinin gençlere bağlı olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 1 aylık hizmet içi eğitimlerle 711 hocanın göreve başlayacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Ali Erbaş şöyle konuştu:

“Gençliğin heyecanıyla İslam’ın hakikatleri buluşursa dünya güzelleşecektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu ilkeyi gençliğe ideal kıldığımızda insanlık huzuru yaşayacaktır. Bu sorumluluk biz yetişkinlerindir. Bunun için gençliğin ve gençlerin farkında olmalıyız. Düşüncesi, hayat tarzı, kılık kıyafeti ne olursa olsun hepsine aynı önemi ve değeri vermeliyiz. Sürekli eleştiri ve olumsuzluk üzerinden değil, rehberlik üzerinden bir iletişimi tercih etmeliyiz. Sadece nasihat değil, gençlerde görmek istediğimiz erdemleri yaşayarak örnek olmalı ve onlara rol model olmalıyız.

Toplumun her kesimine din hizmeti sunmak ve din konusunda onları aydınlatmak, Diyanet İşleri Başkanlığının yasal sorumluluğudur. İki önemli hususun altını çizmek istiyorum; bunlardan birincisi, biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlere yönelik hizmetlerimizi manevi danışmanlık ve dini rehberlik kapsamında gerçekleştiriyoruz.

İkincisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlarımızla iş birliği içerisinde bu hizmetleri yürütmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda kurumlar arası iş birliğinin en güzel örneklerini sergilemeye çalışıyoruz.


2013 yılında imzalanan iki protokol ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda başkanlık marifetiyle Kur’an eğitim ve öğretimine yönelik çalışmalar başlatılmıştı. Akabinde 2015 yılında imzalanan protokol ile gençlere yönelik Kur’an eğitiminin yanı sıra manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetinin de önü açılmıştı. Şu an itibariyle 711 hocamız KYK öğrenci yurtlarında gençlere manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak üzere görevlendirildiler.”

Diyanet 2019 yılında 10 milyar 445 milyon lira harcadı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.