Erdoğan: Dövizden kendi paramıza dönelim, kendi paramız güven veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletime seslenmek istiyorum; gelin dövizden kendi paramıza dönelim. Kendi paramız güven veriyor.

Erdoğan: Gelin dövizden kendi paramıza dönelim, kendi paramız güven veriyor
Erdoğan: Dövizden kendi paramıza dönelim, kendi paramız güven veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Vatandaşa TL’ye dönün çağrısı

Ekonomide toparlanma dönemi başladı. Türk lirasına olan güven artmaya başladı. Milletime seslenmek istiyorum; gelin dövizden kendi paramıza dönelim. Kendi paramız güven veriyor.


Hedefimiz tek haneli enflasyonu yakalamak. 2020’de buna ulaşacağız.

Libya ile Doğu Akdeniz mutabakatı

Haklarımıza rağmen tehdit ettiler ama biz tehditlere aldırmadık.

Bu mutabakatla Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını kullandı.

Rahatsız olanların tek taraflı adımları, oyunları bozuldu.

Ortak arama faaliyetleri gerçekleştirebileceğiz.

Yunanistan, İsrail, Mısır ve GKRY onayımız olmadan adım atamaz.

İçeride ve dışarıda bu mutabakattan rahatsız olanlar var.

Bir sondaj gemisi daha alacağız, uluslararası sularda da çalışmalar sürecek.

Yunanistan’ın eli kolu bağlandı. Çıldırtan da bu.

Yunanistan ile diyalog yollarını açmaya hazır olduğumuzu ifade ettim.

Hep bugüne kadar vurdular, aldılar, yok bundan sonra böyle olmayacak, artık bizler de hakkımıza sahip çıkacağız.

Tek taraflı adımlara izin vermeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu muhtıra ile Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaktaki kararlılığını dünya kamuoyu nezdinde açıkta göstermiştir.

Bizim derdimiz düşman kazanmak değil dost kazanmak. Düşman olanlar varsa onları da dost olmaya davet ediyoruz.


Tüm kıyıdaş ülkelerle müzakerelere hazırız, hakça çözüm için çağrımız sürüyor.

“Biz bir yerlerden izin almayız”

(Türk askeri Libya’ya gider mi?)

Libya halkından, yönetiminden böyle bir davet geldiği anda bu bizim için adeta bir hak doğurur. Biz burada bir askeri güvenlik anlaşması yaptık, bir de denizdeki hakkaniyet konusu… BM, 2011’den beri Libya’ya silah satışının önüne geçen bir ambargo uyguluyor. Ancak Libya Ulusal Hükümeti’nden çağrısı karşısında, asker gönderme faaliyeti bu kapsamda asla yorumlanamaz.

Böyle bir davet gelmesi durumunda, Türkiye’nin nasıl bir insiyatif üstleneceğine kendisi verir. Biz bir yerlerden izin almayız. Kaldı ki, Rusya, BAE, Mısır Hafter’e her türlü askeri destek sağlayarak, BM kararını da deliyor. Özellikle Türkiye Libya’da faaliyet gösteren gemileri, şirketleri ve insani yardım kuruluşlarını koruma hakkına da sahiptir. Bazı ülkeler bu tarz faaliyetler gerçekleştiriyor. Türkiye dışına asker gönderilmesi koşulları ve mevzuat bakımından atılması gereken adımlar var.

“Putin ile görüşeceğim”

Putin’le bu ara bir görüşme talebim var. Önümüzdeki ayın 8’inde Türkiye’de olacak. Bu hafta içinde bu görüşmelerimizi yapalım dedim. Hafter konusu aslında istiyorum ki Rusya ile münasebetlerde yeni bir Suriye doğurmasın. Rusya’da Hafter konusunda mevcut tezi gözden geçirecektir. Bunun legal bir yönü yok.

İdlib her geçen gün iyiye gidiyor.

Ne Rusya ne ABD gerçekleştirdi. ‘Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz’ dedik.

Tel Abyad ile Resulayn arasına örnek bir adım Türk milleti atabilir.

Tel Abyad ile Resulayn arasına 1 milyon insan yerleştirmek bizim hedefimiz.

NATO Liderlerler Zirvesi

NATO ‘terörü yok edeceğiz’ diyor. Nasıl olacak?

YPG/PYD ile benim konuşmam çok açık ve netti.

(Macron’a) ‘Bir NATO üyesi nasıl S-400 alabilir?’ diyor. Nasıl alacağımızı sana mı soracağız? Bunlar bu güne kadar karşılarında dik duran liderler görmediler. ‘Sesi yükseltirsek bizim dediğimiz yapılır’ diyorlar. S-400’le ilgili konuştuğunda cevabı gerekli yerlerden aldı.

Diyarbakırlı annelerin evlat nöbeti

Temennim burada geri sayım başlar, anneler yavrularına kavuşur.

Baltın Planı nasıl oylandı?

PKK konusunda sorun yok. YPG/PYD konusunda sorun yaşıyoruz.


‘Biz bu işin önünü açıyoruz, siz de sözlerinizi tutun’ dedik.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Hepimizin mal varlıkları araştırılsın


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.