Erdoğan: Kanal İstanbul için önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda anamuhalefetin başındaki zat biz Kanal İstanbul diyoruz, o yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz bunu yapacağız. Önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul’a başlıyoruz.

Erdoğan: Kanal İstanbul için önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde Hizmet İhracatçıları Buluşması’nda konuştu.


“Sen ne yaparsan yap biz bunu yapacağız”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Artık Türkiye’ye zarar vermenin bir bedeli vardır. Eski gibi boş atıp dolu tutma yöntemiyle ülkemizi yönlendireceklerini sananlar bu gerçeği kabullenmek mecburiyetinde kalacaktır. Şu anda anamuhalefetin başındaki zat biz Kanal İstanbul diyoruz, o yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz bunu yapacağız. İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul’a başlıyoruz. Bunun çalışması bir haftalık bir yıllık değil ta belediye başkanlığımın sonlarına doğru atılmış bir adımdır.

Erdoğan: Kanal İstanbul için önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz

“Ekonomik toparlanma hızlı bir şekilde sürüyor”

Üçüncü çeyrekteki pozitif büyümeyle ülkemiz yeniden büyüme dönemine girdi. Enflasyon geriliyor, istihdam verileri olumlu sinyaller veriyor. Ülkemizin risk primi 280’e indi. Bir ara 500’lerdeydi. Borsamız son 1,5 yılın zirvesini gördü. Tüm bu gelişmeler işlerin yolunda gittiğini, ekonomik toparlanmanın hızlı bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.

Meclis’te dün kabul edilen 2020 bütçesi yeni bir dönemin müjdecisidir. Atılması gereken adımlar bulunuyor. Hepsini birer birer hayata geçireceğiz.


Libya’yla anlaşmadan birileri rahatsız oluyor. Ana muhalefet de rahatsız oluyor, kimden yanasınız? Diğer ülkelerden neredeyse hiç destek alamıyoruz.

Nevşin Mengü’den Kanal İstanbul yorumu:

Kanal İstanbul kazısı fayları tetikleyerek depremlere neden olabilir!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.