İstanbul Trafik Vakfı artık araç çekme işlemi yapmayacak

İstanbul Valiliği, 1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı’nın, kentte park yasağını ihlal eden araç çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurdu.

İstanbul Trafik Vakfı artık araç çekme işlemi yapmayacak

İstanbul Valiliği, kent genelinde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma işlemlerini gerçekleştiren İstanbul Trafik Vakfı’nın artık bu faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurdu. Bu işlemlerin artık trafik polislerince yapılacağı belirtildi. Ancak İstanbul’da İstanbul Trafik Vakfı’nın filosuna sahip başka bir kuruluş bulunmuyor. Milyonluk ‘pazar’ın nasıl şekilleneceği şimdilik merak konusu…

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada; “1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı, ilimizde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdi. 05 Kasım 2019 tarihinde toplanan İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar vermiştir.” denildi.


1202 çekici aracı var

İstanbul Trafik Vakfı’nın bünyesinde çekici hizmeti veren bin 202 araç bulunuyor.

Açıklamada; milyonlarca liralık tüm bu işlemlerin hangi kurum ya da kuruluş tarafından sürdürüleceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Ancak mevcut durumda, İstanbul Trafik Vakfı’nın yanı sıra, ilçe emniyet müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren, Emniyet’e bağlı vakıf ve dernekler de var.

Araç çekme işlemini bu kuruluşların yapması öngörülüyor.

2018 yılında İBB’ye devri gündeme gelmişti

2018 yılında belediyelerin trafikle ilgili yetki ve sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesi için bir yasal düzenleme yapılması gündeme gelmişti.

Düzenleme ile park yasağına uymayan araçları çekme görevinin de Emniyet’ten alınıp, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi büyükşehir belediyelerine devredilmesi planlanıyordu.


Park yasağına uymayan veya Elektronik Denetleme Sistemlerinden (EDS) kaynaklanan bazı kural ihlallerine yönelik denetimlerin büyükşehir belediyeleri tarafından yapılması planlanıyordu. Ancak bu konuda bir gelişme olmamıştı.

Kanal İstanbul kazısı fayları tetikleyerek depremlere neden olabilir!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.