İTÜ Vakfı, Doğa Koleji’ni 800 milyon liraya satın aldı

Uzun süren görüşmeler sonrasında Doğa Koleji’nde kriz çözüldü. İTÜ Vakfı, Doğa Koleji’ni 800 milyon liraya satın aldı.

İTÜ Vakfı, Doğa Koleji ni 800 milyon liraya satın aldı

Doğa Koleji yaklaşık 800 milyon TL’ye İTÜ Vakfı’na satıldı. Dün akşam İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’ya Doğa Koleji yetkilileri tarafından sunum yapılmıştı. Anlaşmanın detaylarının açıklanması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji’nde maaşlarını alamayan öğretmenler ders boykotu yapmış, yönetimden açıklama talep eden veliler ise geçen hafta İstanbul Ataşehir’deki genel müdürlük binasında toplanmıştı. Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girmişti.


Bakan Selçuk’a sorulmuştu

Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na satıldığı yönünde iddialar da basına yansımıştı. Milli Bakanı Selçuk, basın mensuplarının bu yöndeki sorusuna, dışarıdan birçok bilgi bulunduğunu ama Bakanlık olarak, kanıta dayalı durumlara baktıklarını söylemişti.

49 kurucu teklif yaptı

Doğa Koleji’ni satın almak için önceki gün okulun lisanslı 49 kurucusu da teklif yapmıştı. Teklifin detaylarına göre Uluer Grup ana merkeze ait 126 şubenin yüzde 60’ını almak istiyordu. Geri kalan şubelerin diğer kuruculara ait olması öngörülüyordu.

Öte yandan Nişantaşı Üniversitesi’nin kurucusu Levent Uysal’ın da okulu almak için ciddi adaylar arasında olduğu ifade ediliyordu.

Son zamanlarda yaptığı satın almalarla adından söz ettiren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin sahibi Can Holding de Doğa için teklif vermiş fakat daha sonra taraflar anlaşamamıştı.

İTÜ Vakfı hakkında

İTÜ Vakfı web sitesinde şu bilgiler yer alıyor:


Kuruluşunun 35. yılını geride bırakan İTÜ Vakfı, Üniversitemizi desteklemek amacıyla kurulmuş organizasyonlar içinde önder kuruluş olmanın ve bu süre içinde amaçlar doğrultusunda önemli çalışmalar gerçekleştirmenin gururunu taşımaktadır. İTÜ Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin daha fazla güçlenmesi ve çağdaş düzeye ulaşması için maddi ve manevi katkılarda bulunmak temel amacıyla 4 Nisan 1984 tarihinde kurulmuştur.

Kuruluş yılından itibaren amaçlar doğrultusunda emin adımlar atmış olan İTÜ Vakfı Yönetimi, kuruluş aşamasındaki gelişme, kaynak sağlama ve yatırım felsefesini belirlerken; İTÜ mensup, öğrenci ve mezunlarına hizmet verecek iktisadi işletmelerin oluşturulmasını ve tüm yatırımların İTÜ kampüslerinde yapılmasını öncelikli hedefler olarak seçmiştir.

Bu çerçevede, Üniversitemiz için prestij kaynağı olan ve sosyal yapıyı kuvvetlendiren Eğitim Tesisleri, Kültür ve Sosyal Tesisler, Spor Tesisleri, Yurtlar İşletmesi ve Ar-Ge İşletmesi kurularak, bunların hedeflenen kitleye hizmet vermesi sağlanmış ve bu şekilde kaynak yaratılmıştır. Bu tesisler geçtiğimiz yıllarda Vakıflar Yasası gereğince Üniversiteye devredilmiş, günümüzde ise bir bölümü, Vakıf şirketleri kanalıyla üniversiteden kiralanmak suretiyle işletilmektedir.

İTÜ Vakfı kuruluş yılından itibaren, sosyal ve kültürel içerikli amaçlar doğrultusunda her yıl 500’ü aşkın öğrenciye karşılıksız eğitim ve barınma bursu; başarılı öğrencilere, sporcu öğrencilere, bölüm birincilerine, okullara, öğretmenlere ödüller vermiş, 4000’in üzerinde İTÜ mensup ve mezununun üye olduğu Sosyal Kulüp’ü kurmuştur.

Ders kitabı ve referans kitap niteliğinde 70 civarında eserin basımını gerçekleştirerek literatüre kazandıran Vakıf, üç ayda bir yayımlamakta olduğu İTÜ Vakfı Dergisi kanalıyla üniversite ve mezunlar arasında köprü oluşturmuş; ayrıca, Bilim ve Teknoloji Ödülleri vermiş, İTÜ birimlerince düzenlenen bilimsel, sosyal, kültürel, sportif etkinliklere ve çeşitli kademelerde görev yapan personele dest ek sağlamıştır.

İTÜ Vakfı, faaliyetlerinin kapsamını genişletmek amacıyla, ortaklık şeklinde kurduğu veya iştirak ettiği şirketler 3M ARGE A.Ş., İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. ve OTAM A.Ş. kanalıyla İTÜ’nün AR-GE faaliyetlerini desteklemekte, üniversite-sanayi işbirliğine ve dolayısıyla toplumun bilimsel ve teknolojik açıdan gelişmesine katkıda bulu nmaktadır.


İTÜ Vakfı’nın, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, mensup ve mezunlarına yönelik hizmetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artan ivme ve aynı heyecanla devam edecektir.

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yarattığı tablo: Kayıp 8.4 milyar euro


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.