Kanal İstanbul projesine HAYIR diyen vatandaşlar itiraz kuyruğuna girdi

ÇED raporunun yayımlanmasıyla resmi süreci başlayan Kanal İstanbul’un iptali, için vatandaşlar, TMMOB’nin hazırladığı dilekçeyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne akın etti.

Vatandaş Kanal İstanbul projesinin iptali için akın etti!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için hazırladığı dilekçe sonrası vatandaşlar İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne akın etti.

Kanal İstanbul’un ÇED raporu 10 gün boyunca halkın görüş ve önerileri için askıda kalacak. Bu 10 günlük süre zarfında, “Kanal İstanbul” projesine itirazı olan vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya illerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edebilecekler.


TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu da, vatandaşların Kanal İstanbul Projesi ile ilgili görüş ve itirazlarını iletebilmeleri için bir dilekçe örneği hazırladı.

İstanbullular, dilekçe vermek için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne akın etti.

Kanal İstanbul ÇED kararına nasıl itiraz edebilirsiniz?

Hazine’ye yüklü faturalar çıkaran ve geri dönüşü olmayan yıkımlara neden olacak Kanal İstanbul projesinin ÇED kararına 2 Ocak’a kadar itiraz edilebiliyor.

İktiradın yapmak için can attığı anca hayata geçirilmesiyle birlikte geri dönüşü olmayan yıkımlara neden olacak Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yeterli kararı verildi.

İstanbul’un su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verecek olan projenin ÇED raporuna itiraz edebilirsiniz. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporu nihai halini almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşe açılması üzerine, yurttaşlarımızın projeye ilişkin görüş ve itirazlarını 2 Ocak 2020 tarihine kadar iletebilmelieri için bir dilekçe yönergesi hazırladı.

kanal istanbul şikayet itiraz başvuru

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu’nun konu hakkındaki mesajı ise şöyle:

“Sevgili İstanbul halkı, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporu nihai halini almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşe açılmıştır. Projeye ilişkin görüş ve itirazlarınızı 2 Ocak 2020 tarihine kadar İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile iletebilirsiniz.”


Kanal İstanbul’a itiraz için dilekçe örneği

TMMOB’un hazırladığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilecek itiraz dilekçesinin örneği şöyle: Dilekçe Örneği (PDF)

Ayrıca CİMER’e şikayette de bulunabilirsiniz: CİMER.gov.tr

2 Ocak’a kadar itiraz başvurusu yapılabiliyor.

İBB’den vatandaşa çağrı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kanal İstanbul projesine itiraz için çok sayıda vatandaşın belediyeden bilgi talebinde bulunduğunu, resmi itirazın ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılabildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, tartışmalı Kanal İstanbul projesi hakkında Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.


Ongun, Kanal İstanbul projesine itiraz için çok sayıda vatandaşın İBB’den bilgi talebinde bulunduğunu söyledi. İBB Sözcüsü Ongun, resmi itirazın ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılabildiğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu 15 maddede Kanal İstanbul’un vereceği zararları anlattı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.