Dental lazer nedir? Diş estetiği ile diş etlerinde etkili tedavi

Diş etlerinin ön planda olması estetik kaygıya, hatta psikolojik problemlere neden oluyor. Diş estetiğinde kısa sürede uygulanan Dental lazer tedavisi kalıcı etkiye sahip.

Dental lazer nedir? Diş estetiği ile diş etlerinde etkili tedavi fiyat

Dental lazer ile diş eti problemleri kısa sürede kolayca tedavi edilebiliyor.

Bembeyaz ve düzgün sıralı dişler kusursuz bir gülüşün temelini oluşturuyor. Etkili bir gülümsemenin de, günümüzde kurulan iletişimde önemli yere sahip olduğu biliniyor. Fakat kusursuz gülümsemeyi oluşturan beyaz ve düzgün sıralı dişler bazen yetersiz kalabiliyor.


Güzel bir gülümsemeye sahip olmak için, dişlere uyum sağlayan diş etlerine de sahip olmak gerekiyor. Konuşurken veya gülerken diş etlerinin fazla ön plana çıkması, gülümsemenin kalitesini düşürüyor.

Diş Hekimi Aylin Hoşzeban Erdur kolay bir şekilde uygulanan ve kusursuz bir gülümseme imkanı sunan dental lazer uygulamasını anlatıyor.

Estetik olarak görünüşten endişe duyulması, kişileri rahatça gülmekten alıkoyabiliyor. Gülümseme esnasında diş etlerinin fazla görünmesiyse bu estetik kaygıların başında geliyor. Bunun yanı sıra diş eti seviyelerindeki asimetriklik ve diş eti çekilmeleri gibi problemler de bu kaygıların yanında kendini belli edebiliyor.

Diş etlerinin ön planda olması estetik kaygıya sebep oluyor

Gülümseme sırasında dişlerden çok diş etleri ön planda olduğunda, gülüşün kalitesi düşüyor. Bu da estetik açıdan memnuniyetsizliklerin yaşanmasına sebep oluyor. Diş eti çok önde olan hastalara, diş eti seviyelerinde düzenlemeler yapılabiliyor. Daha önce cerrahi yöntemlerle yapılan bu işlem, artık dental lazer tedavi yöntemiyle daha pratik şekilde hastaya uygulanıyor.


Diş etlerinin fazla görünmesi psikolojik problemlere yol açabiliyor

Estetik kaygılar zamanla kişilerde psikolojik sorunların oluşmasına neden olabiliyor. Diş etlerinde bulunan şekil bozuklukları ya da normalinden uzun diş etlerine sahip olmak kişilerin psikolojisine olumsuz etki edebiliyor. Gülüş sırasında diş etlerindeki problemlerin yanı sıra, aynı zamanda sigara kullanımına bağlı sarılıklar ya da renklenmeler de kişinin gülümserken kendini rahatsız hissetmesine neden olabiliyor. Bütün bu sorunlar günümüzde dental lazer tedavi yöntemiyle pratik bir şekilde çözülebiliyor.

Lazer tedaviyle kısa sürede çözüm

Diğer tedavilere göre daha konforlu bir tedavi yöntemi olarak değerlendirilen dental lazer uygulamaları, birçok diş probleminin çözümünde kullanılabildiği gibi diş eti problemlerinin çözümünde de yüksek başarıların yakalanmasını sağlıyor. Hastaların istedikleri gülüşe ulaşmalarını sağlayan lazer tedavi, diş ve diş eti problemlerinin kısa sürelerde çözülmesine yardımcı oluyor.

Dental lazerle, hastalar tedavileri sırasında herhangi bir acı, ağrı ya da baskı hissetmeden tedavi ediliyor. Bu yöntem ile ayrıca diş etlerinin seviyeleri hastanın isteğine göre şekillendirilebiliyor.

Problemli diş etlerinden kısa sürede kurtulabilirsiniz

Dental lazer tedavisinde öncelikle, diş ve diş eti arasında bulunan ve cep olarak adlandırılan alanın uzman hekim tarafından ölçülmesi gerekiyor. Daha sonra fazlalık olarak değerlendirilen kısımlar lazer yöntemiyle kesiliyor.

Korkutucu veya zor olduğu düşünülen bu işlem aslında anestezi uygulanmadan, 15-20 dakika gibi çok kısa sürelerde yapılabiliyor. Konforlu bir uygulama olmasının yanı sıra, işlem sonrasında hasta 1 veya 2 hafta içerisinde iyileşmeye başlıyor. Bu sebeple dental lazer tedavisi uygulandıktan sonra günlük hayata dönmek hasta için kolay hale geliyor.

Dental lazer tedavisi kalıcı etkiye sahip


Hastanın çene gelişimi tamamlandıktan ve hekimin önerdiği kurallara uyulduktan sonra dental lazer tedavisi genel olarak kalıcı bir etkiye sahip oluyor. Bu nedenle tedavinin 18 yaşını geçmiş tüm hastalara uygulanabildiği ve başarılı olduğu belirtiliyor.

Diş estetiği konusunda doğru bilinen 10 yanlış nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.