Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın imam hatip lisesi mezunu olduğu ve buna rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı iddia edildi. Konu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından Meclis gündemine taşındı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş hakkında usulsüz atama iddiası…
Ordu Üniversitesi tarafından yapılacak olan öğretim görevlisi alımı için son başvuru tarihi gelmeden kimi listelerle alınacak kişilerin önceden belirlendiği iddialarını CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.
CHP’li Adıgüzel ayrıca Diyanet Başkanı Erbaş’ın lise mezunu kardeşinin üniversiteye araştırmacı olarak atandığını iddia etti.
Odatv’de yer alan habere göre, ellerinde bu konuda kimi evraklar olduğunu belirten Adıgüzel, ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın “İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden; kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı” iddialarına da açıklık getirilmesini istedi.
“Diyanet gerekirse bir fetvayla ‘caizdir’ der”
Twitter’dan açıklama yapan Adıgüzel “Diyanet gerekirse bir fetvayla ‘caizdir’ der” ifadesini kullandı.
Diyanet gerekirse bir fetvayla caizdir der… Lise mezunu kardeşi üniversiteye mi atandı https://t.co/5GOZw38qix
— Mustafa ADIGÜZEL (@drmadiguzel) 18 Ocak 2020
Mustafa Adıgüzel, Bakan Selçuk’tan şu sorulara yanıt istedi:
Üniversitelerde araştırmacı kadrosu atamaları devam etmekte midir? Bu konuda en güncel mevzuat nedir? Ordu Üniversitesi dışında diğer üniversitelerde bu durumun benzer örnekleri var mıdır?
Metin Erbaş isimli şahsın Ordu Üniversitesi’nde araştırma kadrosuna atandığı doğru mudur? Araştırmacı olarak belirtilen görevin detayları nelerdir? Söz konusu şahsın bu görevle ilgili eğitimi ve liyakati ne kadar uygundur?
Öğretim üyeleri için ilan edilen kadrolara daha başvuru süresi dolmadan atanacak isimlerin önceden belirlenmiş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Atanacak kişiler önceden belli ise, bu kadrolara başvuru yapılması için süre verilmesi sadece formaliteden ibaret değil midir?