İran’daki depremlerin nedeni ABD’nin HAARP silahı mı?

ABD üslerine füze saldırısının üzerinden kısa bir süre sonra İran’da nükleer santraline yakın bölgede peş peşe deprem olması ve Ukrayna yolcu uçağının düşmesi Amerika’nın HAARP silahı ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

iran deprem abd haarp silahı

İran’da nükleer santralin bulunduğu Buşehr eyaletinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, merkez üssü Buşehr eyaletine bağlı Borazcan kenti olan depremin, yerel saatle 05:50’de yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.


Irak’taki iki ABD üssünün vurulmasının ardından İran’ın nükleer santralinin yakınlarında meydana gelen bu deprem, ABD’nin yıllardır konuşulan gizli silahı HAARP’ı da gündeme getirdi.

Hatta kimi iddialara göre Tahran’da düşen Ukrayna uçağı da bu silahın yarattığı elektromanyetik alan nedeniyle yere çakıldı.

“Misilleme ve HAARP’mı devrede?”

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, yaşanan bu gelişmelerin ardından “İran ABD’yi Irak’ta vurdu. Tahran’da Ukrayna Hava yollarına ait bir uçak düştü. İran’da 4.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. İran’da 5.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Misilleme ve HAARP’mı devrede?” diye paylaşımda bulunarak HARRP sistemini işaret etti.

HAARP nedir?

HAARP nedir?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP, ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer’in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.


HAARP silahı blinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcaklar tektonik silahlı saldırı olarak nitelendiriliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmese de bu teori hala tartışılıyor.

HAARP ne işe yarıyor?

haarp projesi suni deprem

Sırp asıllı Ünlü Amerikalı mucit Nikola Tesla‘nın temellerini kurmuş olduğu bir teknoloji. Sonrasında bunu geliştirmek de Amerika’ya kalmış. Günümüzde HAARP; ABD Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen bir çalışma.

İçinde yaşadığımız zamanın en üstün savaş teknolojisi olarak da görebileceğimiz bu teknoloji, elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulu.

1997 yılında projenin son safhası tamamlandığında 3 milyar wattlık bir güçten fazla enerjiyi atmosferin üst katmanlarına yaymak için dizayn edilmiş güçlü bir verici inşa edilmişti.

Proje dünyanın en büyük “iyonosfer ısıtıcısını” içeriyordu ve iyonosferin ısıtılması yoluyla VLF yani “çok düşük frekans” dalgaları üretilmekteydi. Bu amaçla “yüksek frekans bazlı bir radyo vericisi” kurulmuş ve 72 fit yüksekliğinde 180 kule inşa edilmişti.

Nasıl silah olarak kullanılabilir?


HAARP silahının bilinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcak ve tektonik hareketler yaratabileceği iddia ediliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmese de, bu teori hala tartışılıyor. İran’daki depreme ya da Ukrayna uçağının düşmesine HAARP mı neden oldu bilinmiyor, fakat sosyal medya çoktan birçok teoriyle dolmuş durumda.

HAARP projesi: Suni yöntemle deprem yaratılabilir mi?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.