YSK’nın yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinde imzası vardı. YSK’nın yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu.

YSK yeni başkanı Muharrem Akkaya

Görev süresi sona eren Sadi Güven’den boşalan Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na Muharrem Akkaya seçildi. Akkaya, 31 Mart’taki İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi yönünde oy kullanmıştı!

Görev süresi sona eren Sadi Güven’den boşalan Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı koltuğuna, 31 mart İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi yönünde oy kullanan Muharrem Akkaya seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu, yeni başkanını belirlemek üzere toplandı. 6 yıllığına seçilen 6 yeni üyenin katıldığı toplantıda gizli oyla başkanlık seçimi yapıldı.

Görev süresi dolanların yerine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçimlerde belirlenen Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Orhan Usta, Danıştay Büyük Genel Kurulunca seçilen Ali Ürker, Battal Öğüt ve Ekrem Özübek’in yanısıra görevini sürdüren 5 üyenin de katıldığı seçimlerde başkanlık koltuğuna seçilen yeni isim Muharrem Akkaya oldu.

Yedi isimden biri

Akkaya, AKP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu kabul eden isimler arasında yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun seçildiği 31 Mart yerel seçimlerinin iptal edilerek 24 Haziran’da yenilenmesine karar veren yedi isimden biri olan Akkaya YSK Başkanlığı görevini, Sadi Güven örneğinde olduğu gibi uzatılmazsa 2023 yılına kadar sürdürecek.

Muharrem Akkaya kimdir?

1964 yılında Karabük Ovacık’ta doğan Akkaya, 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük’te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli’nde savcılık yapan Akkaya, Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011’de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016’dan bu yana YSK üyesi olarak görev yapıyor.

AKP’li vekiller bakanlardan rahatsız: Seçimle iş başına gelmedikleri için


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.