Aytuğ Atıcı, Kılıçdaroğlu’na rakip: CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı

Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 28-29 Mart’ta yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Genel Kurultayı’nda CHP Genel Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Aytuğ Atıcı, Kılıçdaroğlu na rakip: CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı

Aytuğ Atıcı, Kılıçdaroğlu’na rakip: CHP Genel Başkan aday adaylığını açıkladı.

CHP 24’üncü dönem Mersin Milletvekilli Aytuğ Atıcı, 28-29 Mart’ta yapılacak 37. Olağan Genel Kurultay’da ‘genel başkan aday adayı’ olduğunu partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla duyurdu.


Aday adaylığı sürecinde partililerden destek beklediğini kaydeden Aytuğ Atıcı, “Türkiye’ye demokrasi getirebilmesi için öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içerisindeki demokrasi anlayışını daha da üst düzeylere taşımalı ve diğer partilere örnek olmalı” dedi.

Kararlar tabandan tavana doğru alınmalı!

CHP’de karar mekanizmalarının tabandan tavana doğru işlemesi gerektiğini belirten Atıcı, “Günün değişen koşullarına göre yeniliklerin yapıldığı yepyeni bir öyküyü yazmak için bu yola çıkmış bulunuyorum” dedi. CHP’de bütün bunları yapabilmek için ciddi bir reforma ihtiyaç olduğunun altını çizen eski milletvekili, şunları söyledi:

Ciddi reformlara ihtiyaç var

• CHP’ye üyesi ya da sadece oy vererek destek olan dostlarımızın partimizde reform niteliğinde ciddi değişiklikler istediği, bu isteği yüksek sesle haykırdığı hepimiz tarafından duyulmaktadır.

Çarşaf ve blok listeye son!

• Parti içi demokrasiyi evrensel, sosyal demokrasi değerlerine getirebilmek için bize yakışır bir reformların yapılması lazım. Tüm kademelerdeki parti yöneticilerinin çarşaf listeyle belirlenmesi, blok listeyle seçimlerin tamamen kaldırılması gerekmektedir.


Oy oranını düşüren istifa etmeli

• Partimizin cumhurbaşkanı adayı tüm üyelerin katılımıyla yapılacak olan ön seçimle belirlenmelidir, orada da yarış olmalıdır. Genel veya yerel seçimlerde partinin kendi adına aldığı oy oranı bir önceki genel veya yerel seçimlere göre aldığı oy oranından daha az ise ilgili il, ilçe başkanı ve yöneticilerinin istifa etmesi sağlanacaktır. (DHA)

Aytuğ Atıcı kimdir?

Aytuğ Atıcı, 23 Kasım 1964 tarihinde Adana’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1987 yılında bitirdi. Aynı Fakültede 1996 yılında doçent oldu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2002 yılında atandı ve burada Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini kurdu. 2003 yılında profesör oldu.

Mersin Üniversitesinde Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlükleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkalığı, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi kuruculuğu, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu üyelikleri ile 2 dönem Mersin Tabip Odası Başkanlığı yaptı.

Mesleki ve sosyal alanda faaliyet gösteren birçok derneğin yöneticiliğini yaptı. 12 Haziran 2011’de 24. Dönem CHP Mersin Milletvekili olarak TBMM’ye seçildi. TBMM Dışişleri, Sağlık-Aile-Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonlarında çalıştı. Ayrıca Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu ve Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İli Gönüllü Milletvekilliğini üstlendi, 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem ve 1 Kasım 2015 tarihinde 26. Dönem CHP Mersin Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye seçildi. Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar (IPPNW) ve Nükleer Silahsızlanma için Parlamenterler Birliği (PNND) Konsey üyesidir.


Çalıştığı alanlarda 13 kitabın yazarı/editörü/hazırlayıcısıdır. Yayınlamış çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi bulunmaktadır. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Atıcı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Polimetre son seçim anketi: AKP-MHP ittifakına şok!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.