Pamukkale giriş 80 lira oldu, Denizlililer isyan etti: Yabancılar gidiyor, biz gidemiyoruz

Pamukkale giriş ücreti 60 TL’den 80 TL’ye yükseldi. Denizlililer karara tepki gösterdi: Yabancılar gidiyor, biz gidemiyoruz!

Pamukkale ye giriş ücreti 80 lira oldu, Denizlililer isyan etti: Yabancılar gidiyor, biz gidemiyoruz

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve her yıl milyonlarca turistin geldiği beyaz cennet Pamukkale giriş 80 lira oldu, Denizlililer isyan etti: Yabancılar gidiyor, biz gidemiyoruz!

Bazı vatandaşlar fiyatların çok yüksek olmasından dolayı zaten gidip gezemedikleri beyaz cennete zam gelince artık hiç gidemeyeceklerinden dert yakındılar.


Mete Aydın isimli vatandaş, zam kararının geri çekilmesi gerektiğini kaydederek, yabancı turistler ile birlikte yerli turistlerin beyaz cennetin güzelliğini görmesi gerektiğini kaydetti.

Aydın, “Turizmde fiyatlar iyice artıyor. Öğrenciler için hiç iyi bir durum değil bu. Gezmeye kalksak gezemiyoruz, tarihi yerlerimizi göremeyeceğiz. Kötü yani, bence düşürülmeli” dedi.

“Kendi ülkemizde, kendi memleketimizde giremiyoruz”

Cemal Saraç isimli vatandaşta Denizlili olmasına rağmen gidemediğini ifade ederek, “Valla kendi ülkemizde, kendi memleketimizde giremiyoruz, gidemiyoruz biz. Burada durduğumuz halde yabancılar gidiyor, biz gidemiyoruz” diye konuştu.

“Biz Denizlili olmamıza rağmen Denizli’den biz içeriye giremiyoruz” diyen Mustafa Bozkurt da, diğer vatandaşlar gibi pahalı olduğu için giremediklerini ifade etti.

Mehmet Yıldırım, Denizli’ye geleli 4 yıl olmasına rağmen Pamukkale’ye giremediğini, hatta fiyatı 50 TL iken kapıdan dönmek zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Eşim de oraya gitmeyi çok istiyordu. Burada oturuyoruz ama bir kere kapıya gidip geri döndük. Sanırım 2 yıl önceydi, 50 TL dediler. Biz ücretsiz gireriz diye gitmiştik. 80 TL olmuş. Tabii bu çok kötü bir durum. Biz gidemiyoruz, yabancı turistler için kendi şehrimizdeki turistik yere biz gidemiyoruz ama dışarıdan gelen insanlar gidiyor. Bu çok kötü bir şey tabii. Kim ilgileniyorsa bu konuda bir şeyler yapmasını biz de halk olarak rica ediyoruz.”


Büşra Kasap isimli vatandaşta fiyatın çok yüksek olduğunu dile getirerek, “Gerçekten ciddi bir zam var şuanda. Ben 2 yıldır burada öğrenciyim, tarihimizi görerek öğrenmek istiyoruz ama bu zamlardan sonra gidebileceğimizi de zaten sanmıyorum” dedi.

Ekonomik krizin boyutu: İş bulma duası Google en çok arananlar listesinde!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.