Uzaylılar zaten burada olabilir ancak onları fark etmiyoruz!

Bilim insanlarının teorilerine göre, uzaylılar zaten Dünya’da ancak biz onları fark edemiyoruz. İlk kez 2017 yılında tespit edilen ve Oumuamua adı verilen tuhaf ve uzun şekilli nesnenin uzaylı bir medeniyet tarafından gönderilen mekanik bir cisim olabileceği düşünülüyor.

Bilim insanlarına göre uzaylılar zaten burada ama onları fark etmiyoruz oumuamua nedir

Bilim insanlardan yeni teori: Uzaylılar zaten burada olabilir ancak onları fark etmiyoruz!

Uzaylıların nasıl göründüğü sorusunun cevabı bilim insanlarının merakını daha fazla uyandırıyor. Bilim insanları artık küçük canlılar yerine daha fazla büyük beyinlere sahip canlılar tasavvur ediyor.


Yıldızları gözlemleyen bilim insanları, yakın zamanda dünya dışında da akıllı canlıların yaşıyor olma ihtimalini araştırmaya başladı. Konuya dair daha fazla düşündükçe ilk karşılaşmanın muhtemelen uçan daireler içindeki yeşil adamlarla olmayabileceğini fark ettiler.

Foothill College’ın astronomi bölümü başkanı ve eski SETI yöneticilerinden Andrew Franknoi, “Açıkçası büyüleyici olan, onların burada olma ihtimali fakat bunu bilmiyoruz” dedi.

Franknoi aynı zamanda NASA’nın 1971’de dünya dışından gelen mesajların saptanması amacıyla kurulan Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması (SETI) Enstitüsü’nün yönetim kurulunda yer alıyor.

Franknoi uzun süredir milyarlarca yıllık eski bir medeniyetin üyelerinin şu ana kadar tıpkı beyni olan robotlar gibi mekanik ve biyolojik olarak evrimleşmiş olabileceğine dair spekülasyonda bulunuyor. Franknoi, bu tip canlıların uzayda seyahat ederken binlerce yıl yaşam kapasitesine sahip olabileceğini düşünüyor.

Franknoi’nin düşüncesine göre gelişmiş medeniyetler, içinde uygun koşullarla karşılaştığında büyümeye programlanmış, kuluçka halinde yaşam kaynağı dolu  binlerce küçük kaplar göndermiş olabileceğini de ileri sürüyor.


Franknoi, “Tüm matematiksel modellerde, yayılmak için iradesi ve kaynağı olan galaksinin erken dönemindeki bir tür şu ana kadar galaksinin pek çok kısmını eserleriyle ya da biyolojik sporlarıyla doldurmuş olabilir” ifadelerini kullandı.

Dünya dışındaki yaşama yönelik spekülasyonlar, Dünya’nın yakınından geçen yıldızlar arası iki nesnenin keşfinin ardından geldi. Keşif, bilim insanları arasında uzayda yolculuğa ve uzaylı medeniyetlerine yönelik ilginin artmasına neden oldu.

Oumuamua

Oumuamua
Oumuamua

Oumuamua isimli dönen, kırmızı ve sigara şeklindeki nesne ilk kez 2017’de tespit edilmişti. Öte yandan 2019’da tespit edilen Borisov ismi verilen nesne ise Oumuamua’dan sonra gözlenen ilk yıldızlar arası kuyruklu yıldız ve ikinci yıldızlar arası cisim özelliğini taşıyor.

Nesneler, varlıkları gereği, pek çok astronomun diğer güneş sistemlerinden biyolojik sporlar taşıyan kayaların ya da kapların Dünya’ya ulaşabileceği fikrini düşünmesine neden oldu.

Borisov
Borisov

Bu fikir Harvard Üniversitesi astronomi departmanı başkanı Avi Loeb’den büyük destek aldı. Loeb, Oumuamua’nın tuhaf, uzun şeklinin ve yer çekimiyle ilintili olmayan, özgün ivmesinin onun uzaylı bir medeniyet tarafından gönderilen, mekanik bir cisim olduğu anlamına gelebileceğine dair bilimsel bir makale yazmıştı.

Bahsi geçen nesne ilk kez Hawaii Üniversitesi’nin Astronomi Enstitüsü’nde tespit edilmişti.


Kaynak: Scientists theorize that space aliens may already be here, but we don’t recognize them. – San Francisco Chronicle (Şubat 2020) Çeviri: Independent Türkçe

Nobel ödüllü bilim insanı: Dünya dışı yaşam 30 yıl içinde keşfedilecek!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.