2020 Mobilya Trendleri

Her yıl, bir önceki yıldan farklı olarak yeni yönelimleri ve özgün tasarımları karşımıza çıkarmaktadır. Mobilya söz konusu olduğunda da birçok özelliğe uygun trendler bulunmaktadır. Ön plana çıkan ve yeni tasarlanan pek çok mobilya çeşidi, trend olmaya hak kazanıyor.

2020 Mobilya Trendleri masa çalışma masası kitaplık fiyatları

Trendleri takip etmeyi seviyor ve kendinizi yansıtacağınız mobilyaları arıyorsanız pek çok tasarıma rastlamanız da mümkün. 2020 yılı özelinde özgün ve konforlu bir dekorasyona uygun mobilyalar revaçta. Her evin kendine has bir tasarımı olduğunu düşündüğümüzde bunu en iyi yansıtacak şey, mobilyalardır.

Evin dekorasyonuna uygun olarak alacağınız mobilyaları, trendlere uygun döşemek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Öncelikle bütçenizin trendleri uygulayacak aralıkta olması ve ihtiyacınız ile isteğinizin trend mobilyalarla uyumlu olması gerekir. 2020 yılının trend mobilyalarında renklerin de büyük bir önemi var.

Mekân tasarımında göze en çok hitap eden şey, renklerdir. Renk ve mobilya uyumluluğu, tasarımı ilgi çekici ve kalıcı hâle getirir. Pek çok mobilya diğer mobilyalarla ve renklerle uyumlu olmadığından değiştirmekte ya da atılmaktadır. Bunun önüne geçmek için birbiriyle uyumlu trend mobilyaları tercih edebilirsiniz.

Trend tasarımlarda bu yıl mat ağırlıklı siyah, su yeşili, koyu, mavi, gri ve pastel renkler mobilyaları süslerken özellikle mutfak dekorasyonunda mat siyah ve bakır renkleri öne çıkıyor. Evin en geniş bölümüne sahip salonlarda ise gri ve pastel renkler trend olmuş durumda.

2020 yılında mobilyalarda aranan konfor ve doğallık olurken detaylarla süslü aksesuarlar da ön plandadır. Mobilyaların dış tasarımında geometrik desenlerin hakim olacağı salon ve mutfak dekorasyonları, göz dolduracağı belirtiliyor. Kendi özgünlüğünüzü ve tarzınızı yansıtmanızı tembihleyen trend mobilya üreticileri, özellikle ahşap, pirinç, krom ve mermerlerle uyumlu mobilyaların trend olacağını bildiriyor. Uygun fiyatlarda kendi tasarım düşüncenizle uyumlu trend renk ve şekillere sahip ürünleri aratarak evinizin dekorasyonuna yeni bir soluk getirebilirsiniz.

2020 Dekorasyon Tasarımları

Rahatlığı arayan ve konforu seven mobilya düşkünleri, bu yıl mutlu olacağa benziyor. Sadelikten ve özgünlükten yana olan 2020 trendleri, yaratıcılığınızı konuşturma imkânını sağlıyor. Mobilyaların uyumluluğu, dekorasyon tasarımının en önemli parçasını oluşturuyor. Dolayısıyla 2020 yılında sade ama uyumlu mobilyaların, renklerle bütünleşmesini izleyeceğiz.

Özellikle salon ve mutfak dekorasyonlarında, renklerin egemenliğinde tasarım şıklığını yakalayabilirsiniz. 2020 yılında trend olan mobilyalarda öne çıkan; masa, kitaplık, dolap, koltuk ve aksesuarlarla süslü mutfak ve salon ürünler daha çok tercih ediliyor. Ev ve iş yerinizde sık kullandığınız çalışma masası ve koltuğu bu yılda trend tasarımlara uygun üretilmiştir.

Konforu ve sadeliği vadeden 2020 mobilya trendleri, çalışma masasında da kendini gösteriyor. Kitaplık ve raf destekli çalışma masası da bu yıl trendler arasında olarak ihtiyaçlara yanıt veriyor. Çalışma masalarında da ahşap yapı kendini fark ettiriyor. Ofis içi ve oda içindeki rahatlığı yakalayacak ölçüde tasarlanan masalar, bilgisayara ve kitaplara da ev sahipliği yapacak şekilde dekorasyon şıklığına katılıyor. Çalışma masasının sade ve şık tasarımıyla bütünleşecek kitaplıklar da bu yılın gözde mobilyaları arasında.

Kitap tutkunlarına özel pek çok hayalinizdeki dekorasyona uygun kitaplıkları bulabilirsiniz. Odanızın şıklığına şıklık katacak kitaplıklar, çeşitli geometrik tabanlı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Kitaplarınızı çalışma masasıyla birlikte kullanmak isterseniz de raflı çalışma masaları bu imkânı tanımaktadır. Bu yılın sade ve gösterişten uzak özgün modası, kitaplık ve diğer mobilyalarda da tarzınızı gösterebilmenizi sağlıyor. Sade ve özgün dekorasyon düzeninize küçük aksesuarlarla incelik ve değişiklik katabilir, mutfak ve salonunuzda trend renklerle uyumlu kendinize özgü bir yaratıcılık gösterebilirsiniz.

Salonunuzda farklılığınızı konuşturun

Söz konusu dekorasyon olduğunda salon tasarımına büyük önem arz verilmelidir. Genellikle evin en geniş kısmını oluşturan salonlar, yerleştireceğiniz mobilyalarla evin tasarımını oluşturan en gözde ve büyük alanı temsil eder. Bu yılın trendi olan konforu ve özgünlüğü de salonunuzda uygulamak, fazla zamanınızı almayacaktır. Planlamanız gereken şey, trendleri kendi özgünlüğünüzle nasıl buluşturabileceğinizdir.

Yaratıcılığı destekleyen 2020 trendleri, salonunuzda koltuk takımından yemek masasına değin pek çok mobilya düzenini, özgünlüğünüzle tamamlayacak tasarımları öne çıkarıyor. Salon dekorasyonunda öne çıkan mobilyalardan biri olan koltukların, sakin ve zarif bir tasarım düzeni ön planda kendini gösteriyor. 2020 yılında trend listesinde olan rahatlığı koltuklarınızda gösterebilir ve trend renklerden su yeşili, açık mavi, sarı, gri ve pastel tonlardaki koltuklarınıza ışıltı kazandırabilirsiniz.

Özellikle halı ve kilimlerde geometrik şekil ve sembollerin şık bir görünümü destekleyeceğini bilerek tercih listesindeki mobilya ve aksesuar planlamanızı da buna göre yapabilirsiniz. Salondaki en önemli gözüken aksesuarlardan biri de perdelerin de bu yıl tercih listesinde olacağını bilmelisiniz. 2020 yılı, perdelerin salona katacağı canlılığın ve modernliğin de bir yansıtıcısı olacak. Trend renklerle destekleyeceğiniz perdelerinizin, mobilyalarla uyumunu da kontrol edin.

Salon tasarımda gösterişten olabildiğince uzak farklı ve yaratıcı tasarımları göreceğimiz 2020 yılında istek ve ihtiyaç odaklı tüketim de söz konusu. Gözünüzü yormayacak ve sizi uzun süre tatmin edecek, özgün ve detaylarla kendini belli eden mobilya ve aksesuarlara yönelmek için uygun bir yıl sizleri bekliyor.

Kendi imkân ve tasarım düşüncesiniz doğrultusunda sadelikten yana mobilyaların uzun ömürlü olmasına da dikkat ederek tercihlerinizi yapabilirsiniz. Kaliteden ödün vermeden tarzınızı trend mobilya seçimleriyle gösterebilir ve rahatlık ve özgünlüğe fırsat sağlayan 2020 yılında, salon tasarımızla farklılığınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Mobilya alırken dikkat etmeniz gerekenler

Mobilyaların ince eleyip sık dokunarak alındığı bilinen bir gerçektir. Özellikle mobilyaların yapı malzemelerine dikkat edilerek yapılan tercihler, uzun ömürlü bir kullanımı da sağlamaktadır. Mobilya tercihlerinde herkesin kendi tarzına ve fikrine uygun bir seçim skalası vardır.

Tercihte bulunacağınız süreç boyunca sağlıklı bir kullanıma sahip, ihtiyacınızı karşılayan modellere yönelmeniz gerekir. 2020 yılı ihtiyacınızı özgünlüğünüzle birleştirebileceğiniz bir yıl. Trendleri uygulamak istiyorsanız öncelikle ihtiyaç listenizi hazırlamalısınız. Moda ve tasarım gösterişliliğinden uzak bir yılda, konforunuzu ön plana çıkarabilmelisiniz.

Buna bağlı olarak da gözünüzü ve bedeninizi yormayacak tasarımları seçebilirsiniz. Mobilya seçimlerinizde sağlıklı bir karar neticesine varmak için kira da oturup oturmadığınız da önemli bir detaydır. Şayet ev size ait ise istediğiniz gibi dayayıp döşeyebilirsiniz. Kirada oturan ya da oturacak bir topluluğa sahipseniz mobilya alırken daha dikkatli olmalısınız.

Evinizin alanına ve dekora göre alacağınız mobilyalar ileride sizi zora sokabilir. Bunun yerine minimalist ve her ev dekoruna uyabilecek malzeme ve mobilyalardan yararlanabilirsiniz. Mobilya seçimlerinde kaliteli ve dayanıklı bir kullanım için yapı malzemelerinden biri olan ağaçların; meşe, karaağaç, ceviz, huş ve teak olması, uzun süreli bir kullanımı sağlıyor.

Ayrıca koltuk ve dolaplarda da kaliteli kullanıma özen göstermelisiniz. İçinizi açan ve rahatlığınızı garanti eden koltukları tercih ederek uzun süreli bir kullanımı da sağlayabilirsiniz. Dolap alırken de rafların düzenine, kapakların sağlamlığına ve odanızdaki diğer mobilyalarla uyumunu kontrol ederek satın alma işlemeni gerçekleştirebilirsiniz.

Mobilyaların tasarım şıklığı ve özeni bir yana bütçeniz ve ihtiyacınız dahilindeki seçimleri tercih etmelisiniz. Yaşam alanınızın ihtiyaçları ölçüsünde, vereceğiniz kararlar için kaliteli markaların kampanya ve indirimlerinden yararlanabilirsiniz. Ne olursa olsun, uzun, rahat ve sağlıklı bir kullanım deneyimi için tüketici deneyiminde güven odaklı bir sisteme sahip mobilya markalarını tercih listenizde bulundurun.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.