Ekmek arası ıspanak öğününü paylaştığı için kovulan işçi: Pişman değilim!

Corona salgını gerekçesiyle yemekhane kapatılınca, iş yerinde dağıtılan ekmek arası ıspanak öğününü paylaştığı için kovulan işçi: Boyun eğmedim! Pişman değilim! Yemekler düzelmiş. Ben mağdur edildim, olsun. Sıkıntı yok…

Ekmek arası ıspanak öğününü paylaştığı için kovulan işçi: Pişman değilim!

Çalıştığı iş yerinde öğlen yemeği için ekmek arası ıspanak dağıtılmasına tepki olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bedirhan Aslan işten atıldı.

Türkiye’de giderek artan corona virüs vakası en fazla inşaat şantiyelerinde çalışan işçileri vuruyor. Sağlıksız koşullarda çalışmaya devam eden işçilere dönük herhangi elle tutulur bir tedbir alınmış değil.


İnşaat sektöründe emek veren işçilerden biri olan Bayburt Grup‘un yüklenici olduğu Bakırköy Meydanı’ndaki metro şantiyesinde üç aydır çalışan Bedirhan Aslan, üç gün önce salı günü öğlen yemeği adı altında poşetle dağıtılan ekmek arası ıspanağın görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Aslan bir gün sonra işten atıldı.

“Sabah 7 akşam 7 çalışıyorduk, 2 haftada bir iznimiz vardı”

Yaşadığı olayı Artı Gerçek’e anlatan Bedirhan Aslan, çalıştığı şantiyedeki durumu şu sözlerle dile getirdi:

“Bir prefabrikte dört kişi kalıyorduk. Çamaşır makinamız yoktu ve biz çamaşırlarımızı kedimiz yıkamak zorundaydık. Üç ay boyunca orada çalıştım. Sabah 7 akşam 7 olmak üzere çalışıyordum. İki haftada bir iznimiz vardı. Mecburiyetimizden çalışıyorduk.

Akla mantığa sığmayan bir şey yaşanmıştı. Günde 11 saat çalışan işçiye ekmek arası ıspanağı reva görmüşlerdi. Buna karşı çıktığı için işçiyi de işinden ediyorsun. Onun derdini çözeceğine onun çıkışını verdin.”


bakırköy metro inşaatı şantiyesi bayburt grup ekmek arası ıspanak
Olay sosyal medyada şu şekilde paylaşılmıştı: Bakırköy meydanı metro şantiyesinde işçilere yedirilen yemek: Ekmek arası ıspanak. Koşullar rezalet. Şantiyede salgına dair ne bir tedbir alınıyor ne de hijyenden söz etmek mümkün.

“Şirketin açığını ortaya çıkardığım için işten atıldım”

İşten atılmasına neden olan olayı anlatan Aslan şunları söyledi:

“Bu yemek meselesi geçen salı günü öğlen yaşanan bir olaydı. Üç gün önce yani. Biz sabah 7 akşam 7 olmak üzere çalıştırılıyorduk. Virüs tedbirleri kapsamında yemekhaneleri kapattıklarını söylediler ve işçilere ekmek arası ıspanağı poşet halinde göndermişlerdi.

Ben bu olayı kabul etmek istemedim ve bunu sosyal medyadan paylaştım. Bu durumu sosyal medyada açığa çıkardığım için bir gün sonra muhasebeci beni arayarak sözleşmemin feshedildiğini açıkladı. Gerekçesi de şirketin açığını ortaya çıkarmamdı.”

“Ailemin yanına gitmek için yol parası istedim, vermediler”

“Savunmamı yazdım ve işten çıkışımı yaptılar. Paramı gelecek ayın 20’sinde alabileceğim. Ailemin yanına gitmek için yol parası istedim, onu dahi vermediler.”

“Pişman değilim, yemeklerde düzelme olmuş”

“Ben boyun eğmediğim, bunu kabul etmediğim için bana bunu layık gördüler herhalde” ifadelerini kullanan Aslan, “Ben pişman değilim. Duyduğuma göre beni attıktan sonra kaldığımız yerleri temizlemişler. Yemek konusunda bir düzelme olmuş” diye ekledi.

“Artık ekmek arası döner dağıtıyorlar”


Gönlünün rahat olduğunu belirten Aslan “Artık ekmek arası döner dağıtıyorlarmış. Ben memnun oldum çünkü diğer işçiler rahat edecek bundan sonra. Ben mağdur edildim olsun sıkıntı yok” diye tamamladı sözlerini.

Maske takıp ihale yapan ilk ülke olarak tarihe geçtik!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.