Burhan Kuzu’dan Zindaşti itirafı: Yargıcı arayan binlerce siyasetçi var

Uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin tahliyesine etkisi olup olmadığı sorulan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, hakimleri aradığını itiraf etti: “Yaptım ama o dönemde suç değildi. Türkiye’de yargıcı arayan siyasetçi de ne ilk benim ne son benim, binlerce arayan var.”

Burhan Kuzu Zindaşti itirafı: Yargıcı arayan binlerce siyasetçi var
VIDEO AŞAĞIDA

Burhan Kuzu’dan Zindaşti itirafı: Türkiye’de yargıcı arayan binlerce siyasetçi var

Haber Global’de yayınlanan ‘Jülide Ateş’le 40’ programının bu haftaki konuğu eski AKP milletvekili Burhan Kuzu oldu.


“Adam ‘baron değilim’ diyor”

Uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin tahliyesi için hakimi arayıp aramadığı sorusuna yanıt veren Kuzu, şunları söyledi:

• Uyuşturucu baronu deyince, sanki adam baronluktan yatıyor da baronluktan çıkarmış, uyuşturucu suçundan çıkarmış gibi. Adam, ‘Ben baron değilim diyor, ben baronsam Türk yargısı niye beni içeri atmıyor’ diyor. Onun dediğini söylüyorum, savunmak anlamında söylemiyorum.

Zindaşti itirafı: “Yargıyı arayan ne ilk ne de son kişiyim”

• Benim aradığım dönemde dava açılmamıştı ve dava açılmadan hakimi aramak suç olmaktan 2014’te çıkarılmıştı. Türkiye siyasetinde yargı hissi arayan ne ilk benim ne de son benim. Binlerce arayan var. Bunlar gayet doğal olan şeyler.

• Benim nüfuz olarak aradığım zaman bulunduğum konum talimat vermeye müsait değildi. Benim baronla filan işim olmaz. Bulunduğum konum buna müsait değil, mizacım müsait değil. Sigara bile bilmem beni bilen bilir.

• Bilinsin ki Türkiye’de yargıcı arayan siyasetçi de ne ilk benim ne son benim, binlerce arayan var.


Ne olmuştu?

6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 5 adamıyla, ‘adam öldürmek’, ‘cinayete azmettirmek’ ve ‘FETÖ üyeliği’ suçlarından tutuklanmıştı. 6 ay tutuklu kalan Zindaşti, gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti. Savcılık tahliyeye itiraz etse de Zindaşti ve adamlarına bir daha ulaşılamamıştı. İddiaya göre eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yapmıştı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu dosyaya el koydu. Tahliye kararını veren Hakim C.Ö. görevinden alınarak geçici olarak Küçükçekmece Hakimliği’ne oradan da Erzurum’a gönderildi.  HSK soruşturma başlatıp müfettiş görevlendirdi. Müfettiş incelemesi başladığında ise Hakim C.Ö. Erzurum’daki yeni görev yerine atanmıştı.

Burhan Kuzu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise iki önce ay tamamlandı ve Kuzu hakkında, ‘nüfuz ticareti’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kuzu iddianamedeki ifadesinde, hakimlere talimat ve telkinde bulunmadığını belirterek şu an ki görevinin herhangi bir şekilde yargı mercilerine baskı kurabilecek bir makam ve görev olmadığını savunmuştu.

“Kişiler laik olmaz”

Öte yandan “Devlet laik olmalı mı?” sorusunu yanıtlayan AKP’li Kuzu, “Şüphesiz. Laikliği benim anladığım manayla anlıyorsa tabii ki şüphesiz. Hem laik hem müslüman olunmaz. Laiklik kuruma ait bir kavramdır. Kişiler laik olamaz. Laikliğin gerçek manası bilinmediği için böyle sapmalara neden oluyor” ifadelerini kullandı.

“18 Mayıs’ta Vahdettin’i, 19 Mayıs’ta Atatürk’ü andım. Benim kaynağım Kadir Mısıroğlu’dur”

Birçok önemli açıklamalardan bulunan Kuzu’ya 19 Mayıs’ta çok tartışılan Kurtuluş savaşı için Vahdettin’e teşekkür etmesi konusu da soruldu. Kaynağının Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu olduğunu söyleyen Kuzu, “Kurtuluş Savaşı’nın baş kahramanı kimdir?” sorusuna şöyle yanıt verdi:


“Şüphesiz Atatürk’tür. 18 Mayıs’ta Vahdettin’i 19 Mayıs’ta Atatürk’ü andım. Ben isterim ki Vahdettin’i de ansınlar Atatürk’ü de ansınlar. Benim kaynağım Kadir Mısıroğlu’dur. Bütün tarihçileri okurum ama bu benim kaynağım kabul edilsin. Lozan bizim kuruluş ve kurtuluş belgemizdir onda bir şüphe yok.”

Diyanet: Kadın ve erkek el ele halay çekip horon tepmemeli!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.