Canlı yayında gerginlik: Akit TV’de Davutoğlu’nu çıldırtan anlar

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında canlı yayında gergin anlar yaşandı.

Canlı yayında gergin anlar: Yeni Akit yazarı Davutoğlu nu çıldırttı!
VIDEO AŞAĞIDA

Şehir Üniversitesi ve başörtü yasakları ile ilgili ısrarlı sorulara sinirlenen Ahmet Davutoğlu, Yeni Akit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’na “Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı!” dedi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV’de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.


Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu sinirlerine hakim olamadı

Canlı yayın sırasında Ahmet Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Şehir Üniversitesi ve başörtü yasakları ile ilgili ısrarlı sorulara sinirlenen Davutoğlu, Karahasanoğlu’na “Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı?” dedi.

İşte Davutoğlu’nun sinirlerine hakim olamadığı o anlar:

“Son geceye kadar Dişli’nin emekliliğine sevki söz konusuydu”

Davutoğlu, Başbakanlığı sürecinde başkanlığını yaptığı 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz  darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan ve tutuklanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza verilen eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında açıklamalarda bulundu.

Dişli’nin emekliye sevk edilmesi konusunda kendisinin ısrarcı olduğu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

• 2015 Yüksek Askeri Şura (YAŞ)’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik.


• O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık.

• Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim.

• Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.

“Kimse beni darbecilerle yan yana anamaz!”

Parti içinde kendisine darbe yapılmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durduğunu belirten Davutoğlu; “17-25 Aralık’ta da, 15 Temmuz’da da sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durdum. Bana karşı parti içi darbe yapılmış olmasına rağmen yanında durdum. Hiç tereddüt etmem yarın da yanında dururum. Kimse beni darbecilerle yan yana anamaz. FETÖ’ye ne kadar karşıysam 28 Şubat zihniyetine de aynı derecede karşıyım” şeklinde konuştu.

Şehir Üniversitesi’nde ne olmuştu?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası’nın, Şehir Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Kartal’daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Üniversitenin bu araziyi ipotek gösterip Halkbank’tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay’ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurmuş sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koymuştu. Tüm bunlar Ankara kulislerinde “Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’e tavır” olarak adlandırılmıştı.


Kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu üniversite YÖK kararı ile Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti.

Babacan’dan Bahçeli’ye: Ülkeye hangi faydası dokunuyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.