Nevşin Mengü: Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarının çetelesi tutulduğunu hepimiz biliyoruz

Muharrem İnce’nin yayını terk etmesinin ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta” dedi. Eski CNN Türk sunucusu Nevşin Mengü ise Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nevşin Mengü: Cumhurbaşkanı konuşmalarının çetelesi tutulduğunu hepimiz biliyoruz

Nevşin Mengü: Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarının çetelesi tutulduğunu hepimiz biliyoruz.

CHP’li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın konuşmasını yayınlamak için konuk olduğu Haber Global Televizyonu’ndaki açıklamalarının bölünmesine tepki göstererek stüdyoyu terk etmişti.


Eski CNN Türk sunucusu olan ve şuanda Sözcü’de program yapan gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medya hesabından İnce’yi eleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahretin’a yönelik, “Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz” mesajını paylaştı.

Muharrem İnce, dün akşam Haber Global’de Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu Neden programının konuğu oldu. Konuşması sırasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’daki İstanbul’un fethi konuşmalarına bağlanan Haber Global stüdyosunu terk etti.

Kendisine yöneltilen ilk sorunun hemen ardından sözünün programın sunucusu Senem Toluay Ilgaz’ın sözünü kesip Erdoğan’ın İstanbul’un Fethi için Ayasofya’daki konuşmasına bağlanacaklarını söylemesi üzerine İnce tepki gösterdi.

Muharrem İnce, Erdoğan’ın konuşmasının bitmesinin ardından stüdyoya dönülmesiyle konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu saygısızlık, bu faşizm! Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan’ın tapulu mülkü değildir, Korkmayın bu kadar. Ben de Cumhurbaşkanı adayıydım, 16 milyon oy aldım. Yüz tane televizyon kanalı Erdoğan’ı gösteriyor. Bırakın da iki kelime laf edelim, isterse yüz tane daha kurar o zaten. Daha bir soru soruyorsunuz ağzımı açıyorum… Ben burada beklemem, ya çağırmayacaksınız ya da konuşturacaksınız. Korkmayın ya. Gidecek ilk seferde merak etmeyin.”

Muharrem İnce bu konuşmanın ardından canlı yayını terk etti.


Fahrettin Altun: Ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez

Fahrettin Altun: Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muharrem İnce’nin gösterdiği tepkinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

Altun, “Sayın Muharrem İnce’nin, bu akşam bir televizyon kanalında katıldığı programın Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetih programında konuşma yaptığı dakikalara denk gelmesi üzerine yarıda kesilmesiyle ilgili sarf ettiği sözlere üzüntüyle şahit olduk” dedi.

“Sayın İnce’nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez” diyen Altun, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce’nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır.

Her hadiseyi fırsat bilip hasmane bir tutumla Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik bir hakaret, iftira ve karalama furyası başlatmaya çalışan bu zihniyetin iflah olmaz saldırılarının son bulmasını temenni ediyoruz.”

Nevşin Mengü: Çetele tutulduğunu hepimiz biliyoruz

Eski CNN Türk sunucusu, gazeteci Nevşin Mengü, Fahrettin Altun’a cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.


Mengü, Twitter paylaşımında, “Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Video: Muharrem İnce canlı yayını terk etti!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.