Financial Times: Mansur Yavaş ‘sürpriz star’ olarak sivrildi

Mansur Yavaş’ın yüksek seçmen onayını inceleyen Financial Times, sosyal yardım kampanyalarına dikkat çektiği Yavaş’ı ‘sürpriz star’ olarak niteledi.

Financial Times Mansur Yavaş

Financial Times: Mansur Yavaş ‘sürpriz star’ olarak sivrildi

İngiliz Financial Times gazetesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik yüksek seçmen onayını inceledi.


Yüksek seçmen onayında, “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyasının da aralarında bulunduğu sosyal yardımların önemli pay sahibi olduğu kaydedilen değerlendirmede, “Yavaş, ‘sürpriz star’ olarak sivrildi” ifadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi”nin öncülük ettiği “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyası ile koronavirüs pandemisinde maddi zorluğa düşen Ankaralıların marketlere ve mağazalara olan borçlarının ödendiğini belirten Financial Times, geçmişte buna benzer sosyal yardım kampanyalarına AKP’nin öncülük ettiğini de hatırlattı.

“Salgındaki performansı başarılı”

T24’ün aktardığına göre, araştırma şirketi Metropoll’un verilerine göre Koronavirüs salgınıyla birlikte sadece Erdoğan’a değil Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına yönelik seçmen onayında da artış yaşandığına dikkat çeken Financial Times, bu süreçte özellikle Mansur Yavaş’ın “sürpriz star” olarak sivrildiğini belirtti. Haberde aktarılan verilere göre Ankara halkının yüzde 65’inin ve AKP seçmenlerinin yarısının Mansur Yavaş’ın salgındaki performansını başarılı buluyor.


Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmesinden kısa süre sonra Mansur Yavaş’ın taksi şoförleri, gündelikçiler, kuaförler ve berberler gibi salgından en ağır etkilenen kesimlere yönelik destekleri devreye soktuğunu kaydeden Financial Times, bu kesimlere Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları çağrısı yapıldığını belirtti. Erdoğan’ın büyükşehir belediyelerinin bağış kampanyalarını yasakladığını aktaran gazete, bunun üzerine “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyasının başlatıldığını vurguladı.

Yavaş’ın, hayırseverlerin internet aracılığıyla zordaki yurttaşların şu ve doğal gaz ücretlerini ödemeleri ve nakit para yardımında bulunmalarına öncülük ettiğini de belirten Financial Times, sadece bu kampanyada 28 milyon lira yardım toplandığını anlattı.

Kampanyaya yönelik ilgiyi yorumlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım işleri yöneticisi Mustafa Ünsal, “İnsanların hayırseverlik duygularına dokundu” değerlendirmesinde bulundu.

“Ankara’da büyük saygı kazandı”

AKP’nin sadece yardım kampanyasını değil Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başka alanlardaki projelerini de engellediğini belirten Financial Times, buna rağmen Mansur Yavaş’ın popülaritesinin azalmadığını, aksine tarafsız belediyeciliğin, ona geçmişte kuşkuyla bakanların fikir değiştirerek destekçileri arasına kattığını belirtti.


Düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu’nun Ankara ofisi yetkilisi Özgün Ünluhisarcıklı, Yavaş’ın bir politikacı gibi değil bir devlet adamı gibi davrandığını, bunun da ona Ankara’da büyük saygı kazandırdığını ifade etti.

Hükümetin performans anketi: AKP’ye oy verenlerin fikri değişiyor mu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.