Zynga, Türk mobil oyun şirketi Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın aldı!

FarmVille ile bilinen dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Zynga, Türk mobil oyun şirketi Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın aldı. Anlaşma Türkiye tarihinin en büyüklerinden biri.

Zynga, Türk mobil oyun şirketi Peak Games 1.8 milyar dolara satın aldı!

Peak Games‘ten yapılan açıklamaya göre, şirket hisselerini 1,8 milyar dolara ABD’li Zynga (Nasdaq: ZNGA) firmasına devrettiğini duyurdu. Türkiye tarihinin en büyük anlaşmalarından biri olarak kayıtlara geçti.

Peak Games CEO’sundan açıklama

Zynga’nın 1.8 milyar dolara satın aldığı Türk mobil oyun şirketi Peak’in direktörü Ömer İnönü konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.


Ömer İnönü’nün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

• 1.8 milyar dolarlık bu anlaşmaya istinaden Peak, Zynga ile beraber devam edecek.

Türkiye tarihinin en büyük anlaşmalarından biri.

• Gündelik hayatımızda çok bir şey değişmeyecek. İstanbul ofisimizden CEO’muz aracılığıyla yoluna devam edecek.

• Peak markası altında olacağız.

• Hayallerimiz Zynga ile beraber daha da güçlü yolumuza devam etmek. Daha yeni başlıyoruz. Yapacağımız çok şey var.

Trendyol ile birlikte Türkiye internet tarihinin en büyük exit’lerinden biri oldu.

• Bütün Peak takımı bu hisse alımından bir fayda elde edecektir. Detayları şu an için daha fazla paylaşamıyorum.

Türkiye bütün Avrupa’nın en büyük oyun geliştirme merkezlerinden biri oldu.

Zynga hakkında bilgi

Zynga, San Francisco merkezli video oyunları yapan bir şirkettir. Temmuz 2007’de Mark Pincus, Michael Luxton, Eric Schiermeyer, Justin Waldron, Andrew Trader ve Steve Schoettler kurmuştur. Oyunları Facebook ve MySpace’de oynanmaktadır. Oyunlarından biri olan FarmVille’yi yaklaşık 65 milyon kişi oynamaktadır.

Hisse senedi fiyatı: ZNGA (NASDAQ) $9,60 +0,45 (+%4,92)

Kuruluş tarihi: Nisan 2007, San Francisco, California, ABD


CEO: Frank Gibeau (7 Mar 2016–)

Genel merkezi: San Francisco, Kaliforniya, ABD

Gelir: 907,2 milyon USD (2018)

Yan kuruluşlar: OMGPOP, Gram Games, Small Giant Games, NaturalMotion, Zynga with Friends, Zindagi Games, Page 44 Studios, Spooky Cool Labs LLC, Rising Tide Games Inc., Astro Ape Studios LLC, Zynga Eugene, Game Doctors, Superlabs, Wild Needle Inc., DNA Games Inc.

Kurucular: Mark Pincus, Justin Waldron, Eric Schiermeyer, Michael Luxton, Kyle Stewart, Andrew Trader, Steve Schoettler, Scott Dale

“Türkiye için gurur verici. İmkansızın başarılabileceğinin somut kanıtı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peak Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Sidar Şahin anlaşmayla, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.” açıklamasında bulundu

“Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek”

Zynga CEO’su Frank Gibeau ise, “Peak’e ‘aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek.” ifadelerini kullandı.

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü ise, “10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye’den ortaya çıkardık. Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik.

Bize olan yaklaşımları ve güvenleri ile gerçekten upuzun bir yolculuğa çıkabileceğimize inandığımız Zynga’nın bu stratejik birliktelik için en doğru şirket olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak’in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak’in potansiyelinin bir göstergesi. Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye için büyük önem taşıyan bu imzanın, Peak’i Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına yerleştirdiğini aktaran İnönü, “Bu anlaşma, güzel insanların bir arada büyük hayallere inandığı zaman her şeyi başarabileceğini somut bir şekilde vurguluyor. Başarının mimarı ise Türkiye’nin dört bir yanından aynı amaç ve değerler etrafında birleşmiş olan, genç ve müthiş heyecanlı ekibimiz. Bu anlaşmanın asıl değeri de işte tam burada yatıyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre ayrıca, şirketin sadece ortaklık yapısının değişeceği vurgulanırken Peak’in faaliyetlerine ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Bakan Pekcan: Gurur verici


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zynga’nın Peak’ı alınmasına ilişkin yapılan açıklamada “Bu, dijital oyun ihracatında büyük başarılar elde eden firmalarımız için gurur verici. Sektörümüzün arkasındayız” denildi.

PlayStation 5 (PS5) oyun konsolu için yeni oyunlar belli oldu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.