AKP’li Naci Bostancı: Temsilci konusunda Twitter olumlu cevap vermedi

AKP ve MHP oylarıyla Meclis’te kabul edilen sosyal medya düzenlemesini içeren kanuna göre yurt dışı kaynaklı sosyal ağ kullanıcıları Türkiye’de en az 1 temsilci bulundurmak zorunda. Ancak AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Twitter’ın olumlu cevap vermediğini açıkladı.

twitter

Twitter sosyal medya düzenlemesini kabul etmiyor

Sansür yasası olarak adlandırılan ve sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Teklif, Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yasalaşacak.


Kanun teklifiyle sosyal ağ kullanıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilirken Twitter ise bunu kabul etmeyen tek firma olarak dikkat çekiyor.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, bu konuyla ilgili dün Meclis’te kanun teklifinin görüşülmesi devam ederken milletvekilleriyle yaptığı görüşmeleri yazdı ve şunları belirtti:

AKP’li Naci Bostancı: Twitter olumlu cevap vermedi

• AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile dün Meclis kulisinde sohbet ederken yasanın aceleye getirilmediğini belirtti.

• Yasa ile ilgili olarak sosyal ağ sağlayıcıları ile görüşmelerin yapıldığını da belirten Bostancı, ‘Ağırlıklı olarak Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor’ dedi.

• Temsilci bulunması halinde bir kişinin hakkında çıkan olumsuz yayınları ortadan kaldırması için başvurabileceğini, 48 saat içinde de bunun kaldırılacağını da sözlerine ekledi.


• Sosyal ağ sağlayıcıların Rusya’da olduğu gibi bazı hükümlere uymama durumunda ne olacağı konusunda ise AKP’li Naci Bostancı, “Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor” demekle yetindi.

Sosyal medya düzenlemesine tepkiler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.