İkinci kez Covid-19’a yakalandı: Hastalık daha ağır seyretti!

ABD’nin Nevada eyaletinde bir kişi, Covid-19’a yakalanıp iyileştikten sonra ikinci kez enfekte oldu. Uzmanlar, bu kişideki ilk ve ikinci virüsün genetik açıdan birbirinden farklı oluğunu söyledi.

ikinci kez covid

İkinci kez Covid-19’a yakalandı: Hastalık daha ağır seyretti!

ABD basınında yer alan habere göre, Hong Kong, Hollanda ve Belçika’nın ardından ABD’de de ilk kez bir kişide, ikinci defa koronavirüs tespit edildi.


Covid’e ikinci kez yakalandı, daha ağır atlattı

Nevada’da oturan 25 yaşında bir erkek, nisanda koronavirüse yakalanıp iyileştikten 48 gün sonra tekrar enfekte oldu. Koronavirüse ilk yakalandığı zaman hafif belirtiler gösteren hasta, ikinci kez enfekte olduğunda hastalığı daha ağır atlattı. Haberde, bu durumun dünyada bilinen ilk örnek olduğuna işaret edildi.

İki virüs birbirinden genetik olarak farklı

Nevada Üniversitesinden uzmanlar, iki kez enfekte olan kişideki ilk ve ikinci virüsün genetik açıdan birbirinden farklı oluğunu belirtti.


İkinci kez Covid-19 görülme vakası ilk kez Çin’de görülmüştü

Çin’li Bilim insanları yaptığı açıklamada, Hong Kong’da ilk defa 33 yaşındaki sağlıklı bir erkeğe korona virüsü yendikten 4,5 ay sonra yeniden virüs bulaştığını aktarmıştı. Bilim insanları talihsiz adama bulaşan virüsün genom diziliminin ilk bulaşan virüsten “tamamen farklı” olduğunu açıklarken, bunun dünyada ilk kanıtlanmış yeniden enfeksiyon vakası olduğunu bildirmişti.

Hong Kong Üniversitesi tarafından yayınlanacak olan raporda, adamın ilk kez virüse yakalandığında hafif semptomlar gösterdiği ve 14 gün hastanede kaldığı ifade edilmişti. Bilim adamları, 15 Ağustos’ta İngiltere üzerinden İspanya’dan Hong Kong’a geldiği sırada adama yapılan Covid-19 testinin sonucunun semptom göstermemesine rağmen pozitif çıktığını aktarmıştı. Uzmanlar, adamın semptom göstermeme nedeninin kazandığı bağışıklık olabileceğini öne sürerken, Covid-19’a karşı bağışıklığın kısa ömürlü olmasının tekrardan enfekte olmayı tetikleyebileceğini iddia etmişti.

“Mutasyona uğraması beklenen bir şey”


Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulunda Profesör Brendan Wren yaptığı açıklamada, “Bu çok nadir görülen bir yeniden enfeksiyon örneğidir. Bu küresel Covid-19 aşılarını geliştirme yönündeki çabayı boşa çıkarmamalı. Virüsün zaman içinde doğal olarak mutasyona uğraması beklenen bir şey” ifadelerini kullanmıştı.

Covid-19’un gün geçtikçe artan yeni yan etkileri ortaya çıkıyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.