Muharrem İnce: Bin Günde Memleket Hareketi’ni 4 Eylül’de başlatıyoruz

Muharrem İnce, Bin Günde Memleket Hareketi’ni 4 Eylül’de Sivas’ta başlatacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de konuşan İnce, 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisinin olmadığını ifade ederek, “4 milyon oy yapar bu. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsaydı, seçim ikinci tura kalacaktı” dedi.

muharrem ince

Muharrem İnce: Bin Günde Memleket Hareketi 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak (video aşağıda)

CHP’den ayrılıp parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, basın açıklaması yaptı. Partiye demokrasi ve önseçim konusunda eleştiriler yönelten İnce, CHP yönetimini ‘siyaseti izlemekle, bir şey yapmamakla’ suçladı. İnce, “İşler kötü gidince dış güçleri suçlayanlarla, kendileri gibi düşünmeyenlere Saray’ın adamı diyenler arasında fark yoktur” dedi.


İnce, “Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Hareketimizin adı “Bin Günde Memleket Hareketidir. 4 Eylül’de Sivas’ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız” dedi.

2018 yılındaki tartışmalı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de konuşan İnce, 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisinin olmadığını ifade ederek, “4 milyon oy yapar bu. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsaydı, seçim ikinci tura kalacaktı” ifadelerini kullandı. İnce parti sorumlularına “Bana bilgi verin” diyorum, bilgi vermiyorlar. Bilgi yok, nasıl çıkacağım milletin karşısına?” dediğini kaydetti.

Muharrem İnce, sözlerine şöyle devam etti:

Ahmet Arif’ten örnek

Ne diyordu Ahmet Arif; “Kuş uyur kurt uyur zindan uyur bir ben uyumadım. Hasretinden prangalar eskittim” diyor. Herkes konuştu, bilen de konuştu bilmeyen de konuştu. Bir tek Muharrem İnce konuşmadı. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.

Değerli basın mensupları Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. 18 yıllık iktidar Türkiye’nin sorunlarını çözmediği gibi maalesef yeni sorunları da eklemiştir. Mühürsüz oylarla kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Türkiye’nin sorunlarını daha da derinleştirmiştir. Yargı bağımsızlığı kalmamış, mülk çökmüştür. Yargı iktidarın sopası haline gelmiş, yargısız infazlar yerini yargıyla infaza bırakmıştır. Devlette kurum ve kurallar çökmüş, tek adamın buyruklarının onları uygulayan mekanizmalar ortaya çıkmıştır.

TÜİK gibi Merkez Bankası gibi kurumlar yok edilmiş, bunların kamuoyunda inandırıcılığı kalmamıştır. Bu dönemde din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır. Hesap verme ile utanma arasındaki bağ koparılmıştır. Okul türleri arasındaki ayrımcılık eğitimin niteliğinin daha da düşmesine yol açmıştır. Verimli tarım arazilerini amaç dışı kullanan, ata tohumlarının kıymetini bilmeyen, üretimi değil ithalatı özendiren, katma değerli ürün üretemeyen bu politikalar sonucunda ne yazık ki bizler zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik.

Enerji güvenliği, ekonomik güvenliğimizin ve ulusal güvenliğimizin temel taşıdır. 2000 yılında enerjide dışa bağımlılığımız %67 iken, bugün enerjide dışa bağımlılığımız %72,4’tür. Doğalgazda dışa bağımlılığımız %99,6, petrolde dışa bağımlılığımız %94,3’tür. Borsa Türkiye’de atıl bekletilen yenilenebilir enerji kaynakları devreye alındığında ve enerji verimliliği artırıldığında daha bağımsız, daha temiz, daha verimli insan ve doğa odaklı bir enerji vereceği mümkündür. Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetimi sorunu vardır.

Dış politikada denge politikaları kuramayıp gelgitler yaşayan, ticari ilişkilerle diplomatik ilişkileri düzenleyebileceğini zanneden, parasını ödediği savunma sistemlerini ve araçlarını alamayan, kullanamayan, sorunlarını çözmek yerine ertelemeyi tercih eden bir ülke haline geldik. Mavi vatan olarak tanımlanan 462 bin kilometrakarelik denizel alanda büyük bir zenginlik bulunmaktadır.

Bu alandaki haklarımızı korumak partiler üstü bir anlayışla ele alınmalıdır. Türkiye’deki muhalefet bu konuda yüksek sesle destek mesajı vermelidir. Bugün ülkemizde 18 yılın sonunda işsizliği artıran, halkı yoksullaştıran, milli geliri düşüren, ekonomideki memnuniyeti buzdolabı satışına bağlayan bir cumhurbaşkanı var. Oysa önemli olan evde buzdolabının olması değil, buzdolabının içinin dolu olmasıdır. Türkiye’yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. Türkiye’nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır.


“Kötü gidişattan CHP de nasibini aldı”

Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı, genel başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok. Size bir anekdot anlatmak istiyorum. Yıl 1977, İzmir İl Başkanı Sedat Akman, genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit İzmir İl Başkanı’nı arar. Der ki bir kontenjan istiyorum milletvekilliği için. Sayın genel başkan der hay hay kabul ama kime, ne için kullanacaksınız? Ahmet Taner Kışlalı için kullanacağım çünkü onu Kültür Bakanı yapacağım der. İlk dört sıra olmaz der il başkanı ve beşinci sıraya koyarlar rahmetli Ahmet Taner Kışlalı’yı. Parti bu halden ne hale geldiğini herkes bir daha görsün. Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor.

“Amacımız çıkış yolu göstermek”

CHP, İçişleri Bakanlığı’na dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. Onun için CHP’den ayrılırken dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile CHP’yi yıpratmak için değil, kurtarmak için ayrılırım. Türkiye’ye bir seçenek sunuyoruz. Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareket değildir, parti içi muhalefet hareketi hiç değildir. Amacımız; karamsarlığı, umutsuzluğu yok etmek ve bir çıkış yolu göstermektir. Hareketimizin adı ‘Bin Günde Memleket’ hareketidir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Bana bilgi verin diyorum, bilgi vermiyorlar. 2. Tura kaldım mı kalmadım mı bilmiyorum, nasıl çıkacağım milletin karşısına? YSK’ye yazı yazdım, CHP’nin 13 bin sandıkta gözlemcisi yok. 4 milyon oy yapar bu, 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy alsaydı seçim ikinci tura kalacaktı. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, bana milletin karşısına geç konuş diyorlar.

Saray’a hangi CHP’li gitti?

Saray’a giden CHP’li… İki gazetecinin ikisine de ben dava açtım, genel merkez açamadı. Acaba genel başkan yardımcılarından biri mi gitti Saray’a? İnsanın aklına bu geliyor, çünkü ben dava açtım. “Tam CHP iktidara yürürken neden böyle yapıyorsun” diyorlar…

CHP’nin iktidarı

CHP’nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olması demek. Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksanız ben buna CHP iktidarı demem.

Yandaş medyaya gelince, bana olan ilginiz gözlerimi yaşartıyor. Yarın bana ekranları kapatacağınızı biliyorum. Memleket Hareketi herkesi özgürleştirecek.

Yerel seçimlere ilişkin ‘Kürt’ açıklaması

“Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza. Bu başarıyı küçümsemiyorum ama elimize taş basıyoruz, bu Erdoğan’ı cezalandırmak istiyoruz onun için size oy veriyoruz diyen Kürleri yok sayamazsın.”

Beni saray destekliyormuş. Neden desteklememeli onu anlatayım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’den muharrem İnce kaç puan fazla aldı? 8 puan. Bu 8 puanı HDP’lilerden, İyi Partililerden, MHP’lilerden, AKP’lilerden aldı. Erdoğan AKP-MHP toplam oylarından daha az oy aldı. Oylar bana geldi. Yani ben AKP’den ve MHP’den oy alabilme ihtimali olan bir adamım. Millet İttifakı’nın içinde olduğuma göre mantıklı değildir bu söylem. O piyasada saray bunu destekliyor diyenler CHP içindeki rant baronlarıdır.

“Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığımız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Ama memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir.”


Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu’nun adayı kesinlikle Abdullah Gül’dü


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.