Diyarbakır’da 19 çocuklu aileden yardım çağrısı

Diyarbakır’da 19 çocuğu olan Zeher Gezer, maddi imkânsızlıklar nedeniyle 4 kız ve bir erkek çocuğunu okula gönderemedi. Çoğu zaman çocukları yemek yemeden yatan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

diyarbakır 19 çocuğu olan aile

Diyarbakır’da 19 çocuklu aileden yardım çağrısı (video aşağıda)

Cizre’den gelip Diyarbakır’a yerleşen Gezer ailesinin dramı, yürekleri burkuyor. Bağlar İlçesi Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Zeher Gezer’in iki eşinden 4’ü erkek 15’i kız olmak üzere toplamda 19 çocuğu var.


Köylerde çobanlık yapan veya mevsimlik işlere giden baba ise, şimdi kalp hastası. Hastalığından ve Pandemi’den dolayı da şimdi; baba ne çobanlık yapabiliyor ne de mevsimlik olarak çapa işlerine gidebiliyor. Oturduğu evin kirasını bile zor şartlarda karşılayan baba Gezer, maddi imkansızlıklar nedeniyle dört kız çocuğunu ve bir erkek çocuğunu okula gönderemiyor.

Baba Gezer, 6. sınıfta okuyan kız çocuklarından birini de okuldan almak zorunda kaldı. Hiçbir maddi geliri olmayan ve sosyal yardım almayan aile, yemek yemeden aç yattıkları zamanlar da oluyor.

Okul özlemi çeken kız çocukları, eğitim-öğretim başladığı bu günlerde okula gitmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.


“Biz yardım almazsak açlıktan ölüp gideceğiz”

Gazetemize ailesinin durumları hakkında bilgi veren baba Zeher Gezer, “Biz çalışmaya çıkmazsak çok perişanız. Zaten biz bu sene bu virüs yüzünden hiç çıkmadık. Kazandığımız paraların hepsi de bakkala gidiyor. Devletimize, başbakana ve cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bize sahip çıkmasını istiyoruz. Durumumuzu görüyorsunuz. Ben kalp hastasıyım. Çoluk, çocuk çok perişanız. Bende artık çalışamıyorum. Bir yardım almıyoruz ve bir maaşımız bile yok. Bir kömür almıyoruz. Yardım almazsak, biz açlıktan ve yokluktan ölüp gideceğiz “dedi.

“Çocuklarımızın yarısını okutamıyoruz”

9 çocuğu olan anne İkram Gezer, maddi durumlarının açıktan ortada olduğunu ifade ederek, “Gördüğünüz gibi. Çalışamıyoruz. Bir sürü küçük çocuk var. Eşim yetişemiyor bize. Çocuklarımızın yarısını okutamıyoruz. Maddi durumumuz yok. Eşim kalp hastasıdır. Eşim iş olsa çalışıyor. İşi olmazsa hepimiz açlıktan içerde oturuyoruz. Biz, gelinler ve çocuklar hepimiz bir odada kalıyoruz. Çocuklarımın yemek yemeden aç yattıkları oluyor” dedi.

“Tekrar okumak istiyorum”

6. sınıfta okulu bırakmak zorunda kalan Emine Zeher, “6. sınıfa kadar okudum. Maddi durumumuz olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldım. Şimdi biz kiradayız. Paramız yok. Şimdi biz kirayı da ödeyemiyoruz. Bize yardım edilmesini istiyorum. Maddi durumumuz olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldım. İmkân verilirse tekrar bıraktığım yerden okumak isterim” dedi. (Kaynak: Tigrishaber.com)


Çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinen kadın!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.