Buz Lazer teknolojisi ile istenmeyen tüylere ideal çözüm

Buz Lazer teknolojisi nedir? Nasıl uygulanır? Kimlere ve hangi bölgelere uygulanabilir? İyileşme süreci nasıldır? En çok merak edilenler…

Buz Lazer fiyatları

Buz Lazer teknolojisi ile istenmeyen tüylere ideal çözüm

Kadınlar olarak vücudumuzun her daim temiz olmasını ve dilediğimiz kıyafeti dilediğimiz zamanda giyebilme özgürlüğünü yaşamayı isteriz. Ancak böyle durumlarda istenmeyen tüylerin varlığı, isteklerimizi yerine getirmede engel olabilmektedir. Ağda ile tüylerden kurtulmanın acısı ve zaman alması, 2-3 hafta içinde tekrar çıkmaya başlaması bıktırıcı olmaktadır.

Epilatör makineleri ise vücutta batık kılların oluşmasına yol açmakta ve normal tüylerden daha büyük bir dertle bizi baş başa bırakmaktadır. Her gün jilet yaparak istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemi ise hem çok efor harcamayı gerektirmekte hem de yanlış uygulanmasında vücutta yara oluşumlarına sebep olmaktadır. Üstelik kalıcılığı çok kısa sürmekte ve yeniden çıkan tüyleri sertleştirmektedir.

Kısacası tüylerimizden kurtulmanın yolları çok olsa da tüyler düzenli olarak geri çıktıkları için bizleri bitmeyen bir döngünün esiri etmektedirler. Peki tüylerimizden kurtulmanın kalıcı bir formülü olamaz mı? İşte bu sorunun cevabı lazer epilasyon teknolojilerinde yatmaktadır. Lazer epilasyon, kıl köklerini inceltir ve tekrar cilt yüzeyine çıkamayacak kadar zayıflatır. Böylece vücut pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Lazer epilasyon teknolojisi uzun yıllardır tercih edilen bir tedavi yöntemidir ve dünya çapında uygulanmaktadır.

Lazer epilasyonun birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Yıllar içerisinde diğer birçok teknoloji gibi, lazer epilasyon tedavisi teknolojileri de gelişmiştir. Günümüzde en gelişmiş ve son teknoloji olarak kabul edilen tedavi yöntemi buz lazer tedavi yöntemidir. Buz lazer istenmeyen tüyleri ütüleme tekniği ile azaltır ve pürüzsüz bir cilt için kalıcı çözüm sunar. Kullanılan buz başlık sayısına göre değişen buz lazer fiyatları, bunun yanında uygulanacak bölge sayısına, bölgelerin kapladığı alanın büyüklüğüne göre de değişiklik gösterir.

buz lazer epilasyon

Buz Lazer nasıl uygulanır?

Buz lazer en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi olarak kabul edilmektedir. Buz lazer, ismini cihazın uygulama kısmında bulunan soğutucu buz başlığından almaktadır. Bu başlık uygulama boyunca cildinizi soğutur ve ağrı hissetmeden uygulamanın gerçekleşmesini sağlar.

Epilasyon başlığı istenmeyen tüylerin bulunduğu bölgede ütüleme hareketi ile uygulanarak kıl köklerin yakılımı sağlanır. Uygulamadan bir gün önce söz konusu bölge jilet ile temizlenerek uygulamaya hazır hale getirilmelidir. Buz başlığın gönderdiği lazer ışınlarının kıl köklerini görebilmesi için, cildin pürüzsüz olması gerekmektedir.

Oldukça pratik bir uygulaması olan buz lazer tedavisi, soğutucu jel sürülerek uygulanır. Uygulama sonrası temizliği oldukça kolay olan jelin sağlığınız için hiçbir zararı bulunmamaktadır. Uygulaması sonrası kolayca temizleyerek günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Buz Lazer sonrası iyileşme süreci

Buz lazer tedavi yönteminin en büyük avantajlarından biri, uygulama sonrası iyileşme süresinin bulunmamasıdır. Diğer lazer epilasyon yöntemlerinde en az bir gün vücudun su ile temas etmemesi ve güneş ışığından uzak durulması gerekmektedir. Ancak bu tedavi yönteminden bunların hiçbirine gerek yoktur. Uygulamanız bittiği gibi istediğiniz şekilde günlük hayatınıza dönebilir ve yüzme, spor gibi dilediğiniz aktiviteleri yapabilirsiniz.

lazer epilasyon

Buz lazer kimlere ve hangi bölgelere uygulanabilir?

  • Bu tedavi yöntemini uygulamak oldukça basit ve düşük risklidir.
  • Her cilt tipi ve rengine uygulanabilmektedir. Bazı lazer epilasyon türlerinde cilt renginin açık tonlarda olması ve kıl renginin koyu olması şarttır. Ancak bu tedavi yöntemi herhangi cilt rengine ve kıl türüne uygulanabilmektedir. Seanslar arasında dilediğiniz gibi güneşlenebilir ve bronzlaşabilirsiniz. Seansların 6-7 tekrardan oluşması ve aralarında bir veya bir buçuk ay gibi bir süre bulunması göz önünde bulundurulduğunda, yaz mevsimine gelmesi muhtemel olan tedavi sürecinizde tatil keyfinden mahrum kalmamanız için bu tedavi yöntemini tercih etmenizi tavsiye etmekteyiz.
  • Buz lazer tedavisinde herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Fakat hormonların gelişiminin devam ettiği ergenlik döneminde lazer tedavisi uygulanması tavsiye edilmemektedir çünkü hormonların etkisi ile kesin bir çözüm alınamama ihtimali bulunmaktadır.
  • Bu tedavi yöntemi vücudunuzun dilediğiniz bölgesinde kullanılabilmektedir. Özellikle açık renkli kılların yok edilmesinde oldukça başarılı olması nedeni ile ister yoğun ister yoğun olmayan tüy tipine sahip kişilerin tercih ettiği bir uygulama olarak bilinmektedir.

Sizler de kendi cilt tipinize ve tüy yapınıza en uygun tedavi yöntemini öğrenmek için bir uzman ile görüşebilir ve lazer epilasyon teknolojileri hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Lazer epilasyon tedavisi fiyatları, uygulanacak epilasyon türüne bağlı olarak değişebilmektedir. Lazer epilasyon yaptırırken en dikkat edilmesi gereken husus ile, uygulamayı yapacak kişilerin uzman ve yetkili kişiler olmasıdır. Merdiven altı uygulama yapan kişilerin oldukça fazla olduğu konusunda sizleri uyararak, uygulama yaptıracağınız yerin sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış yerler olmasını tavsiye ederiz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.