En iyi renkli lens nasıl seçilir?

Lens, sadece göz tedavisinde değil kozmetik olarak artan kullanımıyla da dikkat çekiyor. Özellikle gözlük kulanmak istemeyenlerin ilk tercihi olan lensler, hem arzu edilen göz rengini hem de güzel bakışları ortaya çıkardığından sıklıkla tercih ediliyor. Uzmanlar renkli lens seçiminde hekim onayı ve kaliteli ürün kullanımına dikkat edilmesi konusunda hemfikir.

en iyi renkli lens

En iyi renkli lens nasıl seçilir?

Renkli lenslerin daha çok kozmetik açıdan tercih edildiği fikri akıllara gelse de hem miyop hem de hipermetrop tedavisinde kullanıldığını söylemek yanlış olmaz. Kendi gözünüze uygun lens renkleri ile tedavinizi sorunsuz şekilde sürdürebilirsiniz. Renkli lensler göz renginin tonunu ciddi ölçüde değiştirmesi ile bilinirken gelişen lens teknolojisi sayesinde artık daha doğal ve gerçekçi bir görünüm kazandırıyor. Uzman hekimler, lenslerin günlük, aylık ve yıllık seçeneklerinin bulunduğunu ancak kullanım süresine dikkat edilmesi gerektiğini önemle vurguluyor.

Renkli lenslerin özellikleri

Renk olarak farklılık gösterse de lensin işlevi büyük ölçüde benzerlik gösterir. Bununla birlikte sadece kozmetik amaçlı piyasada yer alan lensler de mevcut. İster tedavi isterseniz de kozmetik amaçlı kullanacak olun, öncelikle mutlaka hekiminizden onay almalısınız. Gözün belki de en hassas organlardan biri olması, bu noktada en ufak bir risk dahi almamayı gerektiriyor.

Lens kullanımı herkes için uygun ve doğru yöntem olmayabilir. Gözün genetik özelliği, biyolojik yapısı ve tedavi gerektireceği durumlar söz konusu olabileceğinden, göz muayenesi olduktan sonra lens kullanımına karar vermek yerinde olacaktır.

hareli lensler

Göz rengi fark yaratan bir kriterdir ve estetik açıdan sizi ön plana çıkartır. Renkli göze sahip insanlar hemen hemen her ortamda kolayca göze çarparak tüm dikkatleri üzerine çeker. Genellikle mavi ve yeşil renkteki lenslerin bu kadar ilgi görmesi bu tip motivasyonları sağlamasındandır.

Renkli lens seçerken nelere dikkat edilmeli?

Renkli lensler hareli ve haresiz olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Hareli lenslerde siyah bir çerçeve dikkat çekerken, göz biraz daha koyu görünür. Haresiz lenste ise herhangi bir çerçeve bulunmaz ve göz içinde lens daha belirgin durabilir.

Yalnızca göz rengini değiştirmek için dahi olsa kişi doktor tarafından belirlenen şekilde lens kullanmalıdır. Renkli lens kullanımında öncelikle doktor tarafından göz ölçülerine uygun olan lens seçilmelidir. Göz doktorunuza renkli lens tercihi yapmak için gittiğinizde DIA ile BC ölçülerinizi saptayacaktır. Bunlar, kullanılacak olan lensin çapını ve gözün temel eğrisini ifade eder. Gözünüzün uzun vadede zarar görmemesi ve göz sağlığınız açısından oldukça hassas bir yaklaşım söz konusudur.

lens seçimi

Renkli lens kullanmak isteyenler genellikle kendi göz renginin belirgin olmamasını tercih eder. Renkli lensin merkezinde yer alan şeffaf kısım pupilla boşluğu olarak tanımlanır. Pupilla boşluğunun büyük olması, kişinin kendi göz renginin görülmesine sebebiyet verir. Bu boşluk düşük olduğu takdirde kişinin göz rengi belli olmaz ve doğal bir görünüm elde edilir. Bundan ötürü renkli lens alırken şeffaf kısmın 5 mm’den geniş olması bir hayli önemli.

Renkli lens seçiminde ton ve renk tercihleri kişiye değişiklik gösterir. Günümüzde yüzlerce renkli lens seçeneği bulunduğundan karar vermek oldukça güç olabilir. Renkli lens seçiminde doktor tarafından kişinin gözüne uygun lens ölçüleri belirlendikten sonraki aşama tamamen kişiye bağlıdır. Lens seçimi yaparken gündelik yaşamda nasıl bir kıyafet, makyaj seçimi yaptığınızı gözden geçirebilir ve bu ölçütlerden faydalanabilirsiniz.

lens fiyatları

Lens seçimi konusunda lens renginin kişiyle uyumlu olması önerilir. Kişinin kendi göz renginden çok uzak olan bir renk tercih etmesi durumu lensin doğal görünümden uzaklaşmasına neden olur. Bununla birlikte lensin merkezindeki şeffaf bölgenin geniş olması da lensin doğal görünümden uzaklaşmasına yol açar. Renk tercihinin yanı sıra gözlerinin olduğundan daha büyük ve belirgin olmasını isteyen kişiler, hareli özelliğe sahip lensleri tercih edebilirler.

Hareli ve haresiz olmak üzere ikiye ayrılan renkli lenslerden hareli lenslerde göz biraz daha koyu bir görünüm kazanırken, haresiz lenslerde herhangi bir çerçeve bulunmaz. Lens gözde daha belirgin durabilir. Bu noktada renkli lenslerin göze tam olarak oturması ve göze zarar vermemesi oldukça önemlidir.

Popüler olarak tercih edilen renkli lensler arasında mavi ve yeşil ile birlikte sıcak kahve tonları yer alıyor. En uygun, kaliteli ve birbirinden farklı çok sayıda renkli lens markalarının yer aldığı www.lensoptik.com.tr adresini ziyaret edebilir ve tüm lens çeşitleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.