Japonya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi!

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan tek gelişmiş ülke olan Japonya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaya başladı!

japonya vize

Japonya Büyükelçiliği’nin Dışişleri Bakanlığına yaptığı açıklamada; Covid-19’un küresel yayılmasından etkilenen mevcut durum nedeniyle Japonya’ya seyahatte bulunacak Türk vatandaşlarına geçerli bir pasaportu olması gerektiği belirtildi.

Söz konusu kararın, Japonya tarafından salgın kapsamında görülen bir önlem olarak değerlendirildiği kaydedildi. Resmi pasaportların ise vizeden muaf olacağı belirtildi.


Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü’nün TÜRSAB’a gönderdiği yazıda, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Japonya’ya vize alınarak seyahat edileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği Başkanlığı’na (TÜRSAB) yaptığı açıklamada salgın kapsamında Japonya’nın Türkiye’ye vize uygulamaya başladığını duyurdu.

Turistik, eğlence ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilen 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde Türkiye için vize gerekliliği bulunmuyordu.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı’na gönderilen yazı:

dışişleri türsab japonya


Japonya Ankara Büyükelçiliği’nin gönderdiği 25 Eylül 2020 tarihli yazı:

japonya ankara büyükelçiliği

Tur şirketleri iptallere başladı: 50 bin İngiliz Türkiye’ye gelecekti!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.