İngiltere 1 ay süreyle sokağa çıkma yasağı kararı aldı!

Avrupa’da artan Covid-19 vakalarından dolayı sokağa çıkma yasağı uygulayan ülkelere İngiltere de eklendi. Ülkede 1 ay süreyle temel ihtiyaçlar dışında sokak kısıtlaması kararı alındı.

ingiltere sokağa çıkma yasağı

İngiltere 1 ay süreyle sokağa çıkma yasağı kararı aldı!

İngiliz Başbakan Boris Johnson kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İngiltere’de eğitim, iş, sağlık, egzersiz ve temel ihtiyaçların karşılanması dışında perşembe gününden itibaren sokağa çıkılmasının yasaklandığını duyurdu. 5 Kasım’da başlayacak 4 haftalık yasak, 2 Aralık’a kadar sürecek.


Ülke genelinde turizm ve eğlencenin yanı sıra restoran gibi hizmet sektöründeki firmaların kapatılması talimatı verildi. Evden çalışabilenlerin işlerini evden yürütmeleri istendi. Yeni önlemlere göre okul ve üniversiteler eğitime devam ederken, sadece temel ihtiyaç ürünleri satan iş yerleri açık kalacak.

Bireyler, hane dışından bir kişi ile dışarıda egzersiz yapabilecek. İlk dalgada işe gidemeyenlere veya iş yerleri geçici olarak kapatılanlara maaşlarının yüzde 80’i devlet tarafından ödenmişti. Başbakan, bu uygulamanın Kasım ayı boyunca devam edeceğini açıkladı.

Johnson, önlem alınmadığı takdirde, uzmanların tahminlere göre önümüzdeki aylarda can kaybının ilk dalgadan çok daha fazla olacağını ve günde birkaç binlere ulaşabileceğini söyledi.

İngiltere ile birlikte Birleşik Krallık’ı oluşturan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’daki önlemlerle ilgili kararı yerel hükümetler alıyor.


Koronavirüse yakalananların sayısının 1 milyonu aştığı Birleşik Krallık’ta son 24 saatte 326 kişi daha hayatını kaybetti, 21 bin 915 kişiye Covid-19 tanısı konuldu.

Süleyman Soylu ve İbrahim Kalın Covid-19’a yakalandı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.