Sokak röportajında iktidarı eleştiren İsmail Demirbaş tutuklandı

Antalya’da sokak röportajında ekonominin gidişatını ve iktidarı eleştiren İsmail Demirbaş hakkında önce ev hapsi kararı verildi, sonra da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Babasıyla cezaevinde görüşen Demirbaş’ın oğlu Melih Demirbaş, “Babam kötü bir şey yapmadı. Onu serbest bırakın” dedi.

ismail demirbaş sokak röportajı tutuklandı

Sokak röportajında iktidarı eleştiren ismail Demirbaş tutuklandı (video aşağıda)

Antalya’da sokak röportajı sırasında yaptığı konuşmada iktidarı eleştiren 49 yaşındaki İsmail Demirbaş’ın evi 24 Ekim‘de basıldı. Gözaltına alınan İsmail Demirbaş, adli kontrol şartıyla bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada “Ülkemin geldiği duruma üzülüyorum. Ben bildiklerimi söylemeye devam edeceğim” demişti.


Demirbaş ikinci kez konuştuğu bir sokak röportajında yine iktidarı eleştirince bir kez daha gözaltına alındı. Demirbaş hakkında bu kez ev hapsi kararı verildi. Demirbaş ev hapsi kararına itiraz etmek için bir gün sonra adliyeye gitti. Burada dilekçe veren Demirbaş hakkında tutuklama kararı verildi. Demirbaş Antalya E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

“Babam kötü bir şey yapmadı!”

Geçtiğimiz hafta cezaevinde görüşen Melih Demirbaş, babasının düşünceleri nedeniyle tutuklanmasına şöyle tepki gösterdi. “Babam kötü bir şey yapmadı. Düşüncelerini ifade ettiği için birçok şey yaşadı. Kendisi suç işlemedi. Maalesef yaşadığımız bu ülkede insanlar kendi düşüncelerini ifade ettikleri için tutuklanıyorlar. Bir an önce babamın serbest bırakılmasını istiyorum.”

İsmail Demirbaş Meclis gündeminde

Antalya’da sokak röportajında iktidarın politikalarını eleştirdiği için tutuklanan İsmail Demirbaş Meclis gündemine geldi. HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “AKP’yi eleştirmek suç mudur?” diye sordu.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Anayasa’nın 26’ncı maddesini hatırlatarak herkesin, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olduğunu söyledi.


Tutuklanan kaç kişi vardır?

1 – Antalya’da İsmail DEMİRBAŞ adlı yurttaş sadece iktidarın politikalarını eleştirdiği için mi tutuklanmıştır?

2 – Anayasa’nın ilgili maddesi açık iken İsmail DEMİRBAŞ’ın tutuklanması söz konusu maddenin ihlali değil midir?

3 – 18 yıllık AKP Hükümetleri döneminde ekonominin kötü gidişatı eleştirisi Hükümete değilse kime/hangi kuruma yapılmalıdır?

4 – Sadece hükümetin politikalarını eleştirdiği için tutuklanan Abdullah DEMİRBAŞ adlı yurttaşın serbest bırakılması için bir girişimde bulunulacak mıdır?


5 – Son 18 yıl içerisinde AKP ve politikalarını eleştirdiği için haklarında dava açılan/tutuklanan kaç kişi vardır?

9 seçim anketi ortalaması: AKP ve MHP’nin oy oranları eriyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.