Sağlık Bakanlığı, Covid-19’un yakın temaslılarında karantina süresini 10 güne düşürdü. Bakanlığın aldığı bu karar ise soru işaretlerine sebep oldu. TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi: “7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek.”
Karantina süresi neden kısaldı? TOBB Başkanı’ndan açıklama: 8. günde işe dönülebilecek!
Sağlık Bakanlığı, Covid-19’un yakın temaslılarında karantina süresini 10 güne düşürdü. Bakanlığın aldığı bu karar ise soru işaretlerine sebep oldu.
Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Covid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirmesi üzerine açıklamada bulundu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan dikkat çeken açıklama
Sanayi işletmelerinde yaşanan sıkıntıları çözmek için bu kararın alındığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek” dedi.
Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklaması şöyle:
— Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi. PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek.
Kim karar verdi?
Hisarcıklıoğlu’nun bu açıklaması “sağlık mı önemli iş mi” sorusunu akıllara getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs önlemleri kapsamında Bilim Kurulu’nun sorumlu olduğunu belirtmişti. Karantina süresinin 10 güne indirilmesi konusunda Bilim Kurulu’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.
Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum” diyerek yaptığı ikinci paylaşım ise şöyle:
Yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi.
— Rifat Hisarcıklıoğlu (@RHisarciklioglu) December 7, 2020
İş dünyasının yüzde beşini oluşturan patronların beklentisini dikkate alın, yüzde yetmişini oluşturan mavi yaka ve yüzde yirmi beşini oluşturan beyaz yakanın beklentilerini hiçe sayın, aferin. Ulan hastayken düşün yakamızdan be, en azından 14 gün karantinamızı yapalım.
— Paş’efendi ⚓️ (@pasefendi) December 7, 2020
Çık adam gibi söyle. İşçi ölmüş ölmemiş umrumda değil. Yeterki çarklar dönsün, patronlar para kazanmaya devam etsin de.
— levonthersarpisyan (@tadonafilsitrat) December 7, 2020
Sanki her şeyde Avrupa ve Amerika’yı referans alıyormuşsunuz gibi bir de onları örnek vermişsiniz. İşçilerin sosyal hakları konusunda da örnek alıyor musunuz?
— EUphoric Leviathan (@eppsmirni) December 7, 2020
Isiniz gucunuz top cevirmek,laf ebeligi.Fabrikadaki isciyi degil, ensesi kalin patronu kollayin surekli. Isci ölse ne olur ki,kapida bekleyen yuzlerce issiz var.
— cydn🎼 (@kismensaganak) December 7, 2020
Türkiye’de önemli olan tek şey paradır gerisinin bir önemi yoktur böyle olmasaydı bu halde olmazdık
— fck (@sehaefecik) December 7, 2020
Madem amerikan merkezli açıklamayı baz alıyorsunuz. Turkiyedeki işçilerinde ordaki ekonomik ve sosyal şartlarda olmasını sağlayın. Işçinin de talebi bu…
— Mahmut Cilingir (@cilingir_mahmut) December 7, 2020
Bilimsel çalışmalar madenlerde yaşam odaları olmak zorunda diyor,bilimsel araştirmalar yoksulluk sınırını 7.943 tl,açlık sınırını ise 2447tl olarak açıklıyor. Bunlara tabi ki uymazsınız.Sömürü düzeninin kan emicileri.
— …AMORFATİ… (@amorfatih) December 7, 2020
Valla biz işçi dünyasınında ne talepleri var ama takan yok..grev olsun diyincede zannedersin ülke bölünmek isteniyor hoop milli güvenlik nedeniyle izin verilmiyor.. Müthiş ülke yaw.
— berkhay (@berkhayy) December 7, 2020