Dünyanın en güvenli şehirleri açıklandı: Eskişehir ilk 10’da!

Araştırma şirketi Numbeo, her yıl açıkladığı dünyanın en güvenli şehirleri listesini açıkladı. Listenin zirvesinde, Birleşik Arab Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi yer alırken Eskişehir sekizinci oldu.

Dünyanın en güvenli şehirleri açıklandı: Eskişehir ilk 10

Dünyanın en güvenli şehirleri açıklandı: Eskişehir ilk 10’da!

Listenin sonunda Venezuela’nın başkenti Karakas bulunurken Antalya 61’nci, İzmir 77’nci, başkent Ankara 182’nci, İstanbul ise 263’ncü oldu. Listede Avrupa’nın önemli başkentlerinden Paris ise 312’nci oldu.


Abu Dabi üst üste 5 kez en güvenli şehir seçildi

Şehirlerle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan Numbeo şirketi, 2020 yılında dünyanın en güvenli şehirlerini açıkladı.

Listede Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi üst üste beşinci kez ilk sırada yer alırken Türkiye’den Eskişehir ilk 10’da yer alarak en güvenli 8’nci şehir oldu.

İkinci sırada Katar’ın başkenti Doha yer alıyor

Suç oranlarına bakılarak hazırlanan en güvenli şehir raporunda 2’nci sırada Katar’ın başkenti Doha yer alırken listede son sırada Venezuela’nın başkenti Karakas bulunuyor.

İlk 10 sırada Birleşik Arap Emirlikleri’nin üç şehrinin yer aldığı raporda 431 şehir yer alırken başkent Ankara 183’ncü sırada kendine yer bulurken İstanbul ise 52,5 puanla 263’ncü sırada.

En tehlikeli şehirler Güney Amerika ve Güney Afrika’da

Listeye suç endeksi açısından bakıldığında yıllardır dünyanın en tehlikeli şehri olarak kabul edilen Venezuela’nın başkenti Karakas, 100 üzerinden 84.6 puanla yine zirvede yer alıyor.

En tehlikeli şehirler sıralamasının ilk 10’unda Brezilya ve Güney Afrika’dan üçer kent bulunuyor. Listede Güney Afrika’dan turistlerin uğrak noktalarından Johannesburg en tehlikeli şehirler sıralamasında 5’nci sırada yer alırken, Brezilya’dan Rio de Janeiro 10’ncu sırada yer alıyor.

Dünyanın en güvenli şehirleri:

1 – Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikler

2 – Doha, Katar

3 – Taipei, Tayvan

4 – Quebec, Kanada

5 – Zürih, İsviçre

6- Şarika (Sharjah), Birleşik Arap Emirlikleri

7 – Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

8 – Eskişehir, Türkiye

9 – Münih, Almanya

10 – Trieste, İtalya

Bu sıralama ile Eskişehir, Zürih’ten sonra Avrupa’nın en güvenli 2’nci şehri konumunda.


eskişehir kış

Listede Türkiye’den yer alan şehirler ve sıraları:

61 – Antalya

74 – Bursa

77 – İzmir

182 – Ankara

263 – İstanbul

Fransız şehirleri son sıralarda

Dünyanın turizm destinasyonlarının başında gelen Fransa’nın şehirleri ise listede gerilerde kaldı. Ünlü turizm şehri Nice 59 puanla 194’üncü sırada yer alırken Paris 46,7 puanla 312’nci sırada.

Dünyanın en tehlikeli şehirleri:

1- Caracas, Venezuela

2- Port Morsby, Papua Yeni Gine

3- Pretoria, Güney Afrika

4- Durban, Güney Afrika

5- Johannesburg, Güney Afrika

6- San Pedro Sula, Honduras

7- Pietermaritzburg, Güney Afrika

8- Natal, Brezilya

9- Fortaleza, Brezilya

10- Rio de Janeiro, Brezilya

Not: Dünyanın en tehlikeli şehirleri sıralamasında ilk 10’da 4 şehrin Güney Afrika, 3 şehrin de Brezilya’da olması dikkat çekici.


Kaynak: Crime Index by City 2021. Numbeo. https://www.numbeo.com

İstanbul dünyanın en yoğun trafik endeksinde ilk 10’da!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.