Niğdeli çiftçi isyan etti: Vallahi, billahi battık, Allah çarpsın battık!

Niğdeli çiftçi böyle isyan etti: Burada bir oy veriyorum, bütün millete rezil oldum. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bizim sesimizi duyun ya. Vallahi battık billahi battık, Allah çarpsın battık ya! Tarım Bakanı’nın ya bu işlerde bilgisi yok ya da bu işi bıraksın! Patateslerimiz çöpe gitti! Dış ülkelerin çiftçileri kalkındı, biz battık!

Niğdeli çiftçi isyan etti: Vallahi, billahi battık, Allah çarpsın battık!

Niğdeli çiftçi isyan etti: Allah çarpsın battık! (video aşağıda)

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, patates üreticilerinin sorunlarını dinlemek için Bağlama kasabasına gitti. Çiftçi tarlasındaki patatesi satamamaktan şikayet etti.


“Cumhurbaşkanımızın ya bilgisi yok ya da bilgileri iletmiyorlar ona”

Durumlarının perişan olduğunu söyleyen çiftçi şöyle konuştu:

• Burada çiftçinin hali perişan, ben burada 10 senede battım arkadaş ya. Bir tane patatesimiz para etmedi. Bu kadar da olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ya bilgisi yok ya da bilgileri iletmiyorlar ona. Bilgisi olsa belki buna bir el atar yani. Bu kadar vicdansız değildir Cumhurbaşkanı.

“Tarım Bakanı’nın ya bilgisi yok ya da bu işi bıraksın!”

• Tarım Bakanı’nın ya bu işlerde bilgisi yok ya da bu işi bıraksın arkadaş ya. Vallahi battık, Allah çarpsın battık. Ben de Ak Parti’li değil miyim, maraba mıyım ben?


“Cumhurbaşkanım lütfen sesimizi duyun”

“5 senedir burada bir oy veriyorum, bütün millete rezil oldum” diyen çiftçi, “Allah çarpsın battık ya. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bizim sesimizi duyun. Vallahi battık billahi battık. İstanbul’daki dükkanımı da batırdım, buradaki dükkanımı da batırdım. Bizim Niğde milletvekillerinin ikisi de oturuyor, makamından çıkmıyor. Bir milletvekili var göbeğini yırtıyor, Allah razı olsun ondan. Bir o sesini çıkarıyor.” sözleriyle yaşadığı sorunları dile getirdi.

“Patateslerimiz çöpe gitti!”

Çiftçi, şu sözlerle dert yanmaya devam etti:

“Allah rızası için yapmayın. Çiftçi patatesini kaldırırsa; mobilya alır, araba alır, arsa alır, ev alır, altın alır, her şeyi alır. Burada çiftçiyi batırdın mı bir şey yapamazsın. Geçen sene ithal, dışardan mal geldi o malları sattık, bizim patateslerimiz çöpe gitti. Tanzim kuruldu, halde bizi bitirdiler. Artık bizim sesimizi duyun Allah rızası için ya. Ne borç ödeyebildim ne borç ödeyebilirim yani. Ödeyemem ya. Mümkün değil, kimse kusura bakmasın. Para kazanırsam borç öderim, kazanamazsam nasıl ödeyeyim?”

“Dış ülkelerin çiftçileri kalkındı, biz battık!”

Bir diğer çiftçi ise elindeki 4 büyük boy patates ve bir küçük boy patatesle, yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlattı.


İlk önce sırayla elindeki 3 tane büyük boy patatesi gösteren çiftçi, “Şu, elektrik ödemesi. Şu, işçi parası. Şu, ilaç parası. Şu, gübre parası” dedi. Daha sonra elindeki küçük boy patatesi göstererek, “Şu da bize kalıyor, bunu da satamıyoruz, 50 kuruş, 40 kuruş… Ne olacak bu çiftçinin hali? Tarım bakanı ‘çiftçi halinden memnun’ diyor. Onlara göre çiftçi halinden memnun. Çiftçiyi batırdılar. Dış ülkelerin çiftçileri kalkındı, biz battık” şeklinde konuştu.

İşte o görüntüler:

Genç işsizlik: 1,2 milyon kişi umudunu kestiği için artık iş aramıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.