Türkiye’de internetten en çok alınan ürünler açıklandı!

Yapılan araştırmaya göre 2021’in başından itibaren Türkiye’de online ortamda en çok alınan ürünler ayçiçek yağı, akıllı süpürge ve bluetooth kulaklık oldu.

Türkiye de internetten en çok alınan ürünler açıklandı!

Türkiye’de internetten en çok alınan ürünler açıklandı!

2021‘in başından bu yana Türkiye’de en çok alınan ürünler, ayçiçek yağı, akıllı süpürge ve bluetooth kulaklık oldu.


Mont, bot çizme satın alımlarında da yüzde 80’lere ulaşan artış yaşandı.

Related Digital, Türkiye’de e-ticarette yaşanan hareketliliği rakamlarla aktardı. Buna göre, kar yağışının yaşandığı dönem ile birlikte son iki haftada mont satışlarında yüzde 76, bot ve çizme satışlarında ise yüzde 83 artış yaşandı.

Online market alışverişlerinde de önemli bir hareketlilik meydana geldi.

En çok online alışveriş yapan iller

En çok online alışveriş yapan iller ise sırasıyla:

İstanbulAnkaraİzmirBursaKonyaKocaeli ve Adana oldu.

Yapılan araştırma, online market alışverişlerinde ortalama 22 ürünün alındığı, ortalama 195 lira ödendiği belirlendiğini ortaya koydu.

Online market alışverişlerinde en çok satın alınan ürünler ise bakliyat, bisküvi ve şekerleme, meyve olarak muz, portakal, mandalina, sebze olarak ise patates, havuç ve limon olarak sıralandı.

Türkiye’de “Kampanya Dönemi” olarak adlandırılan Kasım ayında e-ticaret satışları %52 arttı

e-ticaret online alışveriş

Türkiye’de artık “kampanya dönemi” olarak adlandırılan Kasım ayında, peş peşe düzenlenen indirimler ile birlikte Black Friday’in geride kalması ve pandemi ile mücadele kapsamında yeniden tedbirlerin alınması e-ticarette yaşanan değişimi daha da hareketlendirdi.


Related Digital’in 2019’un Kasım ayı ile 2020 yılının Kasım ayını karşılaştırdığı veriler, söz konusu değişimi gözler önüne serdi. Bu kapsamda e-ticaret satışlarında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 52 oranında artış yaşandı. Özellikle giyim, ayakkabı, ev dekorasyon, sağlık ve güzellik kategorilerindeki ürünler tercih edildi.

Ortalama sepet tutarı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artış göstererek, 339 TL’ye yükseldi. Ayrıca online alışverişe yeni başlayan kişilerin sayısında da artış yaşandı. Bu kapsamda online alışverişte kullanıcı sayısı yüzde 34 oranında yükselişe geçti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin ardından günlük yaşamda ve çalışma hayatında yaşanan köklü değişimin e-ticaretteki yansımaları devam ediyor. E-ticaret sitelerindeki trafiği artıran Black Friday’in yanı sıra pandemi ile mücadele kapsamında kısıtlamaların tekrar uygulanması e-ticaret verilerine de yansıdı.

Doğuş Grubu çatısı altındaki Related Digital, Türkiye’de pandeminin ardından e-ticarette perakende sektöründe yapılan satışlara ilişkin açıkladığı verilerle geçen yılın Kasım ayı ile 2020 Kasım ayını karşılaştırarak, yaşanan değişimi gözler önüne serdi.

Online alışveriş yapan kullanıcı sayısı yüzde 34 arttı!

Related Digital’in verilere göre Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre e-ticaret satışlarında yüzde 52 oranında artış yaşandı. Özellikle giyim, ayakkabı, ev dekorasyon, sağlık ve güzellik kategorilerindeki ürünler tercih edildi. Teknoloji kategorisindeki ürünler ise en çok sipariş verilen ürünler arasında dördüncü sırada yer aldı.

Ortalama sepet tutarında da değişim gözlemlendi. Bu kapsamda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artan ortalama sepet tutarı 339 TL’yi buldu. Kullanıcıların ortalama sayfa ziyaretlerinde de değişim yaşandı.

Bu kapsamda sayfa ziyaretleri 2019’un Kasım ayına göre yüzde 17 artarken, sayfa ziyaretleri sırasında geçirilen zaman da yüzde 9 yükseldi. Ayrıca online alışverişe yeni başlayan kişilerin sayısında da artış yaşandı. Bu kapsamda online alışverişte kullanıcı sayısı yüzde 34 oranında yükselişe geçti.

“Kasım ayında kampanya geliştiren markalar kazandı”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, faaliyete başladıkları 2000 yılından bu yana omnichannel pazarlama platformu hizmetleri, yapay zekâ destekli büyük veri analizi, segmentasyon, kişiselleştirme, pazarlama çözümleri ve ürün önerileriyle birçok kurumun çözüm ortağı olduğunu söyledi.

Geliştirdikleri yazılım, ürün ve hizmetlerle şirketlerin büyümelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını aktaran Kılıç, pandemi dönemi ile birlikte markaların dijital pazarlamanın gücünü daha da fark ettiğini vurguladı.


Kılıç, “Markalar, daha fazla kişiye dijital pazarlama ile ulaşmak istiyorlar. Biz de geliştirdiğimiz yazılım, ürün ve hizmetlerle firmaların büyümelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Dijital pazarlamanın önemi bazı günlerde daha da öne çıkıyor. Bu tarihlerden birisi de Black Friday. Related Digital olarak hem Black Friday’in hem de Kasım ayında yaşanan bu yükselişin asıl kazananlarının kampanya geliştiren markalar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Linkedin 2021 en gözde meslekleri listesi: En çok talep gören işler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.