Esnaf, Kılıçdaroğlu’na dert yandı: Astronota ‘yoksulluk’ adını koysunlar, 8 aydır açız!

Kılıçdaroğlu’nun Bolu ziyaretinde bir esnaf astronot kelimesine Türkçe isim verilmesi tartışmasını kastederek, “Ne ismi arıyorlar. ‘Yoksulluk’ koysunlar uzay ismini. 8 aydır açız” dedi.

esnaf yoksulluk astronot

Esnaf, Kılıçdaroğlu’na dert yandı: Astronota ‘yoksulluk’ adını koysunlar, 8 aydır açız!

Esnaf ziyaretleri ve kanaat önderleriyle görüşmek üzer Bolu’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gitti.  Kılıçdaroğlu Bolu esnafı ile de buluşarak, sorunlarını dinledi.


Esnaf: Adını ‘yoksulluk’ koysunlar!

Kılıçdaroğlu’nun sohbet ettiği butik işletmecisi Pakize Tanyeli, hükümetin pandemi sürecinde esnafa yaptığı yardımları eleştirerek şöyle konuştu:

• Hükümet esnafa 1000 lira vereceğiz dedi. Hala incelemede. Kira yardımı da yok. Şimdi diyorlar ki esnafa 25 bin lira kredi veriyoruz. Bu esnafın borcu olmayacak, icrası olmayacak diyor. Böyle bir esnaf zaten yok.

• 8 aydır esnaf aç, kirayı veremiyoruz. 30-35 lira ile esnaf dükkanını kapatıyor. Durumumuz çok kötü. Uzaya ne adamı gönderiyorlar, uzaya ne ismi arıyorlar. ‘Yoksulluk’ koysunlar uzay ismini. Esnaf olarak çok kötü durumdayız!

İyi yönetecek insanlara Türkiye’yi emanet edeceğiz

Esnafı dinleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kötü yönetildiğini vurgulayarak, vatandaşlardan ve esnaftan morallerini bozmamalarını istedi. Her şeyin düzeleceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye zengin bir ülke, güçlü bir ülke sadece kötü yönetiliyor. O kötü yönetimi nasıl halledeceğiz? Demokratik yollarla halledeceğiz. Sandığa gideceğiz. Duruşumuzu belli edeceğiz ve Türkiye’yi iyi yönetecek insanlara Türkiye’yi emanet edeceğiz” diye konuştu.

Türbe ziyaret edip dua etti

Yukarı Taşhan’da bulunan Eskici Baba Türbesini de ziyaret edip dua eden Kemal Kılıçdaroğlu, tarihi Yıldırım Bayezid Camisi önünde bulunan güvercinlere yem verdi. Bu sırada bir basın mensubunun “Dilek tuttunuz mu?” diye sorması üzerine, “Dileğim, Cumhuriyeti kuranların bize bıraktıkları güzel bir Türkiye var ve biz 100’üncü yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasiyle taçlandıralım. En büyük dileğimiz bu. Bu dilekle yem attık” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu daha sonra muhtar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.


Hükumet kime çalışıyor?

Kanaat Önderleri Buluşması’nda muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarlara, “İzne gidince ödeneğiniz kesiliyor, niçin? Sizi de millet seçti. Neden bu çifte standart. Neden bu konuda hiç sesinizi çıkarmıyorsunuz. Ortak mücadele kadar değerli bir şey yoktur” diye seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Eğer bir ülkede 10 milyonu aşkın işsiz varsa baba oğlunun yüzüne bakamıyor, oğlu babanın yüzüne bakamıyor. Nasıl geçinecek bunlar. Hollanda, Konya’dan küçük. Hollada, 1 yılda yurt dışına 185 milyar dolarlık tarım ürünü ithal ediyor. Peki devasa Türkiye, 18 milyar dolar. Niçin? Neyimiz eksik? Her şeyimiz var peki neden biz ürünü dışarıdan getiriyoruz?

Getiren hükümet kime çalışıyor? Bizim insanımıza mı, yurt dışındaki çiftlere mi? Siyasi ve ekonomik bağımsızlık olmadığı sürece siz kendi ülkenizde rahat edemezsiniz. Biz ekonomik bağımsızlığımızı kaybettik. Yalvarıyoruz dışarıdan dolar gelsin.

Dolar faiz endeksi ile bir devlet yönetilemez. Osmanlı’nın son dönemleridir o, dolar ve faiz. O zaman da yalvarıyordu borç verin diye. Çıkışın yolu, üretim, istihdam, çalışmaktır, üretmektir. O zaman dünyada saygın bir devlet olursunuz. Üreten devlet, çalışan devlet, istihdam yapan devlet.”

Sanki Türkiye’de ekilecek toprak kalmadı

“Sanki Türkiye’de ekilecek toprak kalmadı, Sudan’da ve Nijerya’da binlerce dönüm arazi kiralandı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından oralarda ekim yapılıyor. Niçin? Orada üretilen pamuk daha ucuzmuş orada üretip Türkiye’ye getireceğiz biz çiftçi ile rakabet edeceğiz, ben daha ucuza yapacağım.

Allah aşkına bunun akılla mantıkla bir ilgisi var mı? Neden sormuyorsunuz ya? Nijerya’da Sudan’da ben neden arazi kiralıyorum? Devletsen burada yap. Belki 50 kişi belki de bin kişi iş bulacak çalışacak evine ekmek götürecek bu insanlar. Tam bir açmazdayız ama moralinizi bozmayın. Bu ülkenin sanayicisi güven duyduğu taktirde her alanda müthiş yapılıyor her şey. Eksik ne?”

Namuslu siyasetçi eksiğimiz var


“Namuslu siyasetçi eksiğimiz var. Siyasetçi cebine değil millete çalışacak. Siyasete giriyor köşeyi dönüyor. Nasıl oluyor aklım almıyor benim. Nasıl zengin oldun? Aldığı maaş belli. Mal varlığına bakıyorsun devasa. Bir ülkedeki en tepe noktasında oturan bir kişinin mal varlığı başka bir devlet başkanı tarafından koz olarak kullanılıyorsa orada bir sorun var demektir. Devleti yönetenin tertemiz olmaması lazım.”

Fatih Altaylı: Uzay için sadece 5 milyon lira bütçe ayrılması ilginç!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.