Arama motorları kriterlerini bilmek, web sitesinin Google organik sonuçlarında, üst sıralarda yer almasını ve siteye daha yoğun trafik oluşmasını sağlar. SEO için 10 önemli kriter listesi…
İnteraktifplus olarak internet üzerindeki arama motorları (özellikle Google), arama sonuçları içerisinde hangi web sitesi hangi sırada listelenecek gibi kararlar vermeden önce pek çok sinyale bakmakta. SEO kriterleri denilen faktörler ise; arama motorlarına göre değişiklik gösterebilir ve bütün SEO uzmanları gibi diğer arama motorlarında da Google SEO kurallarını referans alıp o doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir.
Google arama motorunu ele asalak olursak; bir arama sorgusunda sıralamayı belirlemek için 200’den fazla faktörü göz önünde bulundurur. Çünkü Google, yalnızda belirli kriterleri açık tutup, algoritmasının geriye kalan büyük bir kısmını gizli bir şekilde tutmaktadır. www.tanitimyazisi.com.tr platformu olarak işinize yarayacak Google bilgilerini, sizinle doğru bir biçimde paylaşıyoruz.
Arama motoru sıra kriterleri
Arama motoru sıralama kriterleri dediğimiz kavramı kısa ve net bir şekilde açıklayacak olursak; herhangi bir kullanıcı herhangi bir web arama motorunda arama yaptığı zaman, arama motorları bu sorgulamayı alır ve kendi veri tabanında olan siteler arasından, sorguyla en benzerlik gösteren, en alakalı sonuçları arama yapan kişinin karşısına çıkarır.
Arama motorlarının, sizin karşınıza çıkardığı sonuçlardaki siteler ve bu sitelerin hangi sırada nasıl listeleneceğine karar verebilmesi için uygulanan kriterlere de; arama motoru sıralama kriterleri denmektedir. Fakat, SEO kriterleri ile arama motoru sıralama kriterleri aynı şey demek değildir. www.interaktifplus.com.tr Arama motorları kriterlerini bilmek, sizin web sitenizin Google organik sonuçlarında, üst sıralarda yer almasını ve sitenizde daha yoğun trafik oluşmasını sağlar. Şimdi de gelelim SEO için 10 önemli kriter listesine:
1- Anahtar Kelime Kullanımı
Etiket kullanımı ve anahtar kelimeler, SEO açısından çok önemli faktörlerdir. Web sayfanızın hangi konuda hizmet verdiği ile ilgili bilgileri hem kullanıcılara, hem de arama motorlarına sinyal olarak sunar. Bunun yanında anahtar kelimenizi en başta kullanmak, ortada, sonda ya da hiç kullanılmayan başlık etiketlerine nazaran daha etkili olur.
2- Domain Geçmişi
Arama motorları, kullandığınız domainin geçmiş kullanımlarınıza da bakarak iyi ya da kötü olup olmadığına dikkat etmektedir. Domaininizin internet ortamındaki kimliğinizi yansıtmasından dolayı, kullanıcılar sizi domainle tanır; bu yüzden arama motorlarının dikkat ettiği bir husustur.
3- Anahtar Kelime Yoğunluğu
SEO için 10 önemli kriter listesinde 3. sırada yazmış olduğumuz anahtar kelime yoğunluğu arama motoru sıralamasını etkileyen faktörlerdendir. Ama bilmeniz gereken bir şey var ki; gereğinden fazla, abartılı bir biçimde kullandığınız zaman spam durumuna düşme ihtimaliniz yüksek ve bu da asla istemeyeceğiniz bir şey olabilir.
4- LSI Anahtar Kelimeler
LSI anahtar kelimeler Google ve diğer arama motorlarına kullanıcılara fayda sağlaması amacıyla ve alaka düzeyiyle ilgili sinyaller gönderir. LSI anahtar kelimeler ile birlikte, içeriğinizle ilişkili anlam bütünlüğüne sahip olan diğer anahtar kelimeler ya da kelime öbeklerine site içeriklerinde yer vererek Google’a daha güçlü sinyaller verebilirsiniz.
5- İçerik Uzunluğu
SEO için 10 önemli kriter listesinde içerik uzunluğu da önemlidir. Kısa içerikler uzun içeriklere göre daha çok tercih edilmektedir ve bu da önemli bir faktördür.
6- Canonical – Rel
Birbirine benzeyen iki linkten hangisinin baz alınması gerektiğine dair, botla yönlendirme yapılmasını sağlamaktadır.
7- Sayfa Güncelleme Sıklığı
Sayfalarınız hangi zamanlarda ve hangi sıklıkta güncelleniyor faktörü de dikkate değer.
8- H2 ve H3 Etiketlerindeki Anahtar Kelimeler
H2 ve H3 alt başlıklarında anahtar kelime kullanmanız SEO açısından önemli faktörler arasında yer almaktadır.
9- Sitenizde Verdiğiniz Linklerin Güvenilirliği
Bilindik ve kendini ispatlamış sitelere verdiğiniz linkler sitenizin güvenilirliğini arttıracaktır ve arama motorlarına güven sağlamış olacaksınız.
10- Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
Dil bilgisi ve yazım kurallarına uyarak girdiğiniz içerikler, kullanıcıların sizi tercih etmesine sebep olup kalitenizi ön plana çıkarmanıza yarayacaktır.