SEO için 10 önemli kriter nedir?

Arama motorları kriterlerini bilmek, web sitesinin Google organik sonuçlarında, üst sıralarda yer almasını ve siteye daha yoğun trafik oluşmasını sağlar. SEO için 10 önemli kriter listesi…

SEO için 10 önemli kriter nedir?

İnteraktifplus olarak internet üzerindeki arama motorları (özellikle Google), arama sonuçları içerisinde hangi web sitesi hangi sırada listelenecek gibi kararlar vermeden önce pek çok sinyale bakmakta. SEO kriterleri denilen faktörler ise; arama motorlarına göre değişiklik gösterebilir ve bütün SEO uzmanları gibi diğer arama motorlarında da Google SEO kurallarını referans alıp o doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir.

Google arama motorunu ele asalak olursak; bir arama sorgusunda sıralamayı belirlemek için 200’den fazla faktörü göz önünde bulundurur. Çünkü Google, yalnızda belirli kriterleri açık tutup, algoritmasının geriye kalan büyük bir kısmını gizli bir şekilde tutmaktadır. www.tanitimyazisi.com.tr platformu olarak işinize yarayacak Google bilgilerini, sizinle doğru bir biçimde paylaşıyoruz.


Arama motoru sıra kriterleri

Arama motoru sıralama kriterleri dediğimiz kavramı kısa ve net bir şekilde açıklayacak olursak; herhangi bir kullanıcı herhangi bir web arama motorunda arama yaptığı zaman, arama motorları bu sorgulamayı alır ve kendi veri tabanında olan siteler arasından, sorguyla en benzerlik gösteren, en alakalı sonuçları arama yapan kişinin karşısına çıkarır.

Arama motorlarının, sizin karşınıza çıkardığı sonuçlardaki siteler ve bu sitelerin hangi sırada nasıl listeleneceğine karar verebilmesi için uygulanan kriterlere de; arama motoru sıralama kriterleri denmektedir. Fakat, SEO kriterleri ile arama motoru sıralama kriterleri aynı şey demek değildir. www.interaktifplus.com.tr  Arama motorları kriterlerini bilmek, sizin web sitenizin Google organik sonuçlarında, üst sıralarda yer almasını ve sitenizde daha yoğun trafik oluşmasını sağlar. Şimdi de gelelim SEO için 10 önemli kriter listesine:

1- Anahtar Kelime Kullanımı

Etiket kullanımı ve anahtar kelimeler, SEO açısından çok önemli faktörlerdir. Web sayfanızın hangi konuda hizmet verdiği ile ilgili bilgileri hem kullanıcılara, hem de arama motorlarına sinyal olarak sunar. Bunun yanında anahtar kelimenizi en başta kullanmak, ortada, sonda ya da hiç kullanılmayan başlık etiketlerine nazaran daha etkili olur.

2- Domain Geçmişi

Arama motorları, kullandığınız domainin geçmiş kullanımlarınıza da bakarak iyi ya da kötü olup olmadığına dikkat etmektedir. Domaininizin internet ortamındaki kimliğinizi yansıtmasından dolayı, kullanıcılar sizi domainle tanır; bu yüzden arama motorlarının dikkat ettiği bir husustur.

3- Anahtar Kelime Yoğunluğu

SEO için 10 önemli kriter listesinde 3. sırada yazmış olduğumuz anahtar kelime yoğunluğu arama motoru sıralamasını etkileyen faktörlerdendir. Ama bilmeniz gereken bir şey var ki; gereğinden fazla, abartılı bir biçimde kullandığınız zaman spam durumuna düşme ihtimaliniz yüksek ve bu da asla istemeyeceğiniz bir şey olabilir.


interaktif plus tanıtım yazısı

4- LSI Anahtar Kelimeler

LSI anahtar kelimeler Google ve diğer arama motorlarına kullanıcılara fayda sağlaması amacıyla  ve alaka düzeyiyle ilgili sinyaller gönderir. LSI anahtar kelimeler ile birlikte, içeriğinizle ilişkili anlam bütünlüğüne sahip olan diğer anahtar kelimeler ya da kelime öbeklerine site içeriklerinde yer vererek Google’a daha güçlü sinyaller verebilirsiniz.

5- İçerik Uzunluğu

SEO için 10 önemli kriter listesinde içerik uzunluğu da önemlidir. Kısa içerikler uzun içeriklere göre daha çok tercih edilmektedir ve bu da önemli bir faktördür.

6- Canonical – Rel

Birbirine benzeyen iki linkten hangisinin baz alınması gerektiğine dair, botla yönlendirme yapılmasını sağlamaktadır.

7- Sayfa Güncelleme Sıklığı

Sayfalarınız hangi zamanlarda ve hangi sıklıkta güncelleniyor faktörü de dikkate değer.

8- H2 ve H3 Etiketlerindeki Anahtar Kelimeler

H2 ve H3 alt başlıklarında anahtar kelime kullanmanız SEO açısından önemli faktörler arasında yer almaktadır.

9- Sitenizde Verdiğiniz Linklerin Güvenilirliği

Bilindik ve kendini ispatlamış sitelere verdiğiniz linkler sitenizin güvenilirliğini arttıracaktır ve arama motorlarına güven sağlamış olacaksınız.

10- Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları


Dil bilgisi ve yazım kurallarına uyarak girdiğiniz içerikler, kullanıcıların sizi tercih etmesine sebep olup kalitenizi ön plana çıkarmanıza yarayacaktır.

10 adımda e-ticaret yol haritası!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.