Bakan Ersoy: Tam kapanma turistleri kapsamayacak, Türkiye’de turist olmak avantajlı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Kısıtlamalar turistleri hiçbir zaman kapsamadı. Tam kapanma turistleri kapsamayacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor.

turizm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tam kapanma kararlarının turistleri kapsamayacağını açıklarken “Bu süreçte turistleri hiçbir zaman kapsamadı. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın turizm bölgesi Belek’te bir otelde düzenlenen Türkiye-Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısında konuştu.


Bakan Ersoy toplantı öncesinde Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko ile basın açıklaması yaptı. Bakan Ersoy konuşmasında, “Ukrayna ile İkili ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Ukrayna ile uzun yıllardır süre gelen dostluğumuz son dönemde daha da kuvvetlendi. Bu kapsamda birçok alanda bilgilerimizi paylaştık. Ukrayna her alanda olduğu gibi bizim turizm alanında da önemli bir stratejik partnerimiz. Mart 2017’de imzalanan vize muafiyeti anlaşması kapsamında 2 ülke arasında pasaportsuz, karşılıklı seyahat imkanlarının oluşması ülkelerimiz arasındaki bağı daha da güçlendirmektedir” açıklamasına yer verdi.

“Misafirlerimizi risklerden en uzak tutacak bir turizm sertifikasyon sistemi kurduk”

Ukrayna’ya salgın döneminde turizm alanında verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Bakan Ersoy, “Ukraynalı misafirlerimiz ülkemizde kaldıkları süre sarfında etkileyici bir deneyim sunabilmek için tüm kurumlarımız ile ortak çalışma yürütüyoruz. Misafirlerimizi risklerden en uzak tutacak bir turizm sertifikasyon sistemi kurduk. Amacımız iki ülke vatandaşlarının tarihsel ve kültürel olarak birbirini tanımasıdır. Karşılıklı olarak turizmi geliştirme ajanslarının karşılıklı olarak bundan sonra daha yakın çalışacağını müjdesini vermek istiyorum. Türkiye ve Ukrayna halkı birbirini tanıdıkça daha da bir yakınlık duymaktadır. Ülkemize yerleşen pek çok Ukrayna dostlarımızı canı gönülden kucak açmaktayız” dedi.


“Kısıtlamalar turistleri kapsamayacak”

Perşembe akşamından itibaren uygulanacak olan tam kapanma sürecinden de bahseden Bakan Ersoy, “Türkiye’de 1 yıldır süredir belli kısıtlamalar uygulanıyor. Bu kısıtlamalar kısmı olarak uygulanıyordu. 1 aydır yeni kısıtlamalar uygulanmaya başlandı. Perşembe akşamından itibaren genişletilmiş kapatma şeklinde uygulanacak. Kısıtlamalar turistleri kapsamayacak. Bu süreçte turistleri hiçbir zaman kapsamadı.

Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor. Otellerimiz içerisinde Güvenli Turizm Sertifikasyonları var. Çok iyi bir sertifikasyon programı var. Bu sene kriterleri 152’ye çıkardık. Daha fazla kural koyduk. Otellerin tamamı denetleniyor. Ayda en az 4 kere otellerimiz denetleniyor. 3 tanesi haber verilmeden denetleniyor.


Türkiye genelinde turizm çalışanlarının hepsini aşılıyoruz. Mayıs sonuna kadar personel aşılanmış olacak. Geçen yıla oranla Türkiye turizm hizmetleri çok daha kontrollü ve daha sağlıklı olarak hizmet sunacak. Türkiye’ye tatile gelip ülkesine dönen turistlerde covid bulunma ihtimali çok çok düşük çıktı. 10 binlerle ifade edilecek şekilde düşük çıktı. 10 bin üzerinde işletmenin Güvenli Turizm Sertifikasyonuna dahil oldu” açıklamasına yer verdi.

Tam kapanma boyunca alkol satışı yasaklandı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.