Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamu arazileri özelleştiriliyor: Datça’da bir burun dahil edildi

Kamu arazileri parsel parsel satılıyor. Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait araziler Cumhurbaşkanlığı Kararı ile özelleştiriliyor. Türkiye Şeker Fabrikaları’nın 5 ildeki arazileri ve Muğla’nın Datça ilçesindeki bir burun da özelleştirmeye dahil edildi.

kamu arazileri özelleştirme datça burun

Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamu arazileri özelleştiriliyor: Datça’da bir burun dahil edildi

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesi kararlaştırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de yer aldı.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesindeki 1023 numaralı parsel

Gümüşhane’nin Şiran ilçesindeki iki parsel

İstanbul’un Arnavutköy ilçesindeki üç parsel

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki bir parsel

Tokat’ın Zile ilçesindeki iki parsel hakkında özelleştirme kararı alındı.

Sümer Holding’e ait Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki bir parsel de özelleştirmeye dahil edildi.

kamu arazileri

Mülkiyeti hazineye ait Muğla’nın Datça ilçesinde, içerisinde korunacak doğal alan ilan edilen ve zeytinliklerin bulunduğu arazinin de özelleştirilmesi kararlaştırıldı. Satılmak istenen araziye haritadan bakıldığında burasının açıklık alan olduğu görüldü. (ANKA)

Bodrum’da arkeolojik sit alanları ihale yoluyla satışa çıkarıldı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.