Patates soğan dağıtımı şova dönüştürüldü: Görüntülere tepki yağdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla üreticinin elinde kalmış soğan ve patateslerin dağıtımı şova dönüştürüldü. Valilikler, kaymakamlıkların resmi törenle yaptıkları dağıtımın görüntülerini paylaşınca, sosyal medyada her kesimden tepki yağdı. AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar da “Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi?” diye sordu.

patates şova dönüştü Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanların dağıtımıyla ilgili görüntü ve fotoğraflar sosyal medyada tepki çekti.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ın bir vatandaşa patates çuvalı verdiği ana ait fotoğraf ile İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek’in patates dağıtım töreni ve Türk Bayrağı asılmış TIR’ların görüntüleri patates dağıtımına tepkinin simgesi oldu.


Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; her kesimden vatandaş, patates dağıtımındaki görüntülere tepki gösterdi.

patates soğan

Siyasilerden tepki

Görüntü ve fotoğrafların tükenmişliğin simgesi olduğunu söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, “Bu nedir? Sizin yardımlaşma anlayışınız bu mu? Halkımızı bir çuval patatese muhtaç hale getirip, sonra patates verirken şov yapmak. Tükenmişliğin özeti” diyerek Hilvan fotoğrafını paylaştı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise “İşlerin iyi olduğu ülkelerde Cumhurbaşkanı; “satılmayan patates ve soğanı fakire fukaraya, garibe gurebaya bedava dağıtıyoruz” cümlesini kurmaz. Çünkü işlerin iyi gittiği ülkelerde vatandaş patates soğanı kendisi alabilir” ifadelerini kullandı.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da “Depolardaki filizlenmeye ramak kala dar gelirli vatandaşa dağıtılacak patates ve soğanların  dağıtım törenindeler! Çadırlarda ‘Varlık’ kuyrukları oluşmasın diye kamyon kasasından dağıtım yapıyorlar! İnovasyon böyle bir şey.” dedi.


ibrahim özkan

AKP’den de tepki çekti: Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? 

Kaymakam Doğan’ın fotoğrafına AKP’den de tepki geldi. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, “Hükümet, salgının tahribatını azaltmak için ihtiyaç sahiplerine patates, soğan ve çeltikten oluşan 2.2 milyon tonluk gıda yardımı yapıyor. Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!” dedi.

şamil tayyar

Vatandaşlardan tepki: “Erdoğan’a Mercedes, ümmetine  patates.”

Vatandaşın önce aç ve yoksul bırakılıp, ardından patates soğan dağıtılmasını süper fikir olarak değerlendiren birçok vatandaş, sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. İşte onlardan bir kaçı;

Fatih Uçar: “3 ay önce uzaya gitmekten bahseden iktidar bugün patates-soğan dağıtıyor. Devlet görevlileri utanmadan patates çuvallarıyla fotoğraf çektiriyorlar.”

Yiğit Karakış: “1.3 milyon ton patates depoda çürüyor. Acilen Berat Albayrak’ı Tarım Bakanı yapın. Patates rezervini de eritsin.”

Melih Özer: “Patates utandı, soğan utandı ama bunlar UTANMADI…”


Ayla Mor: “Erdoğan’a Mercedes, ümmetine  patates.”

CHP’li Antmen: Halkı dilenciye, PTT çalışanlarını da köleye çevirdiler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.