Türkiye, Bosna Hersek’e 10 bin doz aşı daha hibe etti

Türkiye, Bosna Hersek’e gönderdiği 30 bin doz Sinovac aşısının ardından ilave olarak 10 bin doz aşı daha hibe etti. Türkiye, Libya’ya da 150 bin doz Covid-19 aşısı göndermişti.

Bosna aşı

Türkiye, salgına karşı aşılama programında aksamalar yaşarken yurt dışına aşı göndermeye devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 28 Mart’ta 30 bin doz Sinovac aşının gönderildiği ülkeye ilaveten hibe edilen Covid-19 aşıları, ambulans uçakla başkentteki Uluslararası Saraybosna Havalimanı’na ulaştı.

Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic, Türkiye’ye yaptığı resmi çalışma ziyareti kapsamında 5 Nisan’da Bakan Soylu ile görüşerek güvenlik kurumları için aşı talep ettiğini söyledi.


Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de Türkiye’nin Bosna Hersek’e salgının başında da tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu anımsattı.

Bosna Hersek’e geçen hafta bir miktar ilaç gönderildiğini aktaran Girgin, “Bosna Hersek ile sadece lafta değil icraatta da dost, kardeş olduğumuzu gösteriyoruz. Komşuluğumuzu gösteriyoruz. Bu desteğimiz her zaman devam edecektir” diye konuştu.

28 Mart’ta 30 bin doz gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin 16 Mart’ta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında ülkeye 30 bin doz aşı gönderileceğini belirtmiş, aşılar 28 Mart’ta Saraybosna’ya ulaştırılmıştı.

Ülkede protestolar düzenleniyor

Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında da 1 milyon 232 bin doz aşı sipariş eden Bosna Hersek’in aşı tedarikinde yaşanan aksamalar ülkede hükümet karşıtı protestolara neden oluyor.


Yaklaşık 3,5 milyon nüfuslu Bosna Hersek’te, salgının başından bu yana 188 bin 994 kişide Covid-19 tespit edilirken 7 bin 788 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye’den Libya’ya 150 bin doz aşı gönderildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.