Memleketin her metresi satılıyor: 19 yılda 300 milyon metrekare hazine arazisi satıldı

İktidarın, 19 yılda 300 milyon metrekare hazine arazisini sattığını belirten CHP’li Tekin Bingöl, “Yağmaya hız verildi. Giderayak memleketin her metresini satıyorlar” dedi.

hazine arazisi

Hazine arazisi satışları hızlandı. Memleketin her metresi satılıyor: 19 yılda 300 milyon metrekare hazine arazisi satıldı!

Türkiye’de 1986’da başlayan özelleştirme sürecinde 2021’e kadar toplam 70 milyar dolarlık satış işlemi gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılına kadar geçen 16 yılda toplam 8 milyar dolarlık özelleştirme işlemi tamamlandı.


AKP iktidarının 19 yılında özelleştirmesi 62.3 milyar dolara ulaştı. İktidarın, kamu taşınmazlarındaki satışları hızlandırmasına tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “İktidara geldikleri günden beri satılmadık, fabrika, sanayi tesisi ve bunlara ait hisse bırakmadılar. Şimdi ellerinde tek çare Hazine yönetimindeki araziler kaldı. Memleketin her metresini satıyorlar” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı hazine arazisi satış ilanı:

hazine arazisi özelleştirme
Kaynak: https://www.oib.gov.tr/

AKP döneminde Hazine ve Maliye Bakanlığı eliyle özelleştirme ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü eliyle de ihale yoluyla gerçekleştirilen arsa satışlarına tepki gösteren Bingöl şunları söyledi:

“Yağmaya hız verildi!”


“Merkez Bankası’ndaki, ‘128 milyar dolar nerede ?’ sorusundan sonra, şimdi de 300 milyon metrekare vatan toprağının tapusu nerede diye soruyoruz. Özelleştirme diyerek her şeyi sattılar. Oradan gelen 62 milyar doları da tükettiler. Ellerinde satılacak varlık kalmadığı için son çare Hazine arazilerine yöneldiler. Yağmaya hız verildi. Milli Emlak 6 bin 500’ün üzerinde satış için ihaleye çıkıyor.”

AKP’li belediye meclis üyesi, “taşınmazlar hunharca satılıyor, bu vebalin altında kalamam” diyerek, partisinden istifa etti!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.