Ana Sayfa Politika Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı yeraltı dünyasının çeteleri!

Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı yeraltı dünyasının çeteleri!

Kemal Kılıçdaroğlu: Yer altı dünyasının çeteleri karşımıza çıkmaya başladı. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı çıktı; AK Parti, MHP ve yer altı dünyasının çeteleri!

Kılıçdaroğlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Konuşmasında rganize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamarıyla birlikte, ‘Mafya devleti’ eleştirilerine değinen Kılıçdaroğlu, “Beşli çeteden yakınırken şimdi yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıktı, koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti, nasıl olur da yeraltı çeteleriyle kol kola gezer?” dedi. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağının ortaya çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “AK Parti, MHP, yer altı dünyasının çeteleri” diye konuştu.

Yurttaşların sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Milyonlarca evde işsizlerimiz var, çocuklarımız işsiz. Esnafımız kan ağlıyor bunu biliyorum. Bu kadar zorluklara rağmen yapılan israfa isyan ediyorsunuz bunu da biliyorum. Namaz kılmaya bile giderken, onlarca arabayla giderseniz, israfın da haram olduğunu bilerek de bunu yaparsanız vatandaş da ‘Nedir bu Allah aşkına’ diyor, görüyorlar” dedi.

‘Beş maskeyi dahi dağıtmaktan aciz olduklarını biliyorum’

İktidarın pandemi döneminde ki çalışmalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Beş tane maskeyi dahi dağıtmaktan aciz olduklarını biliyorum, siz de biliyorsunuz. Kapanma sonrasında dahi aldıkları kararların nasıl tutarsız olduğunu görüyoruz. AVM’ler açık, çay bahçeleri kapalı. Nasıl bir akıl, neye danıştılar, nasıl aldılar bu kararları anlamakta zorlanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘IBAN numarası açıp vatandaştan para topladılar’

Diğer ülkeler gibi pandemi döneminde vatandaşa hibe verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Karşılıksız yardım yapacağına, IBAN numarası açıp vatandaştan para topladılar. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir uygulama. Hani Türkiye zengin bir ülkeydi, hani kasalarımız tıka basa doluydu?” diyen CHP Genel Başkanı, “Vatandaşlarımız bunları görüyor” dedi.

Pandemi döneminde 107 bin hanenin elektriği kesildi diyen Kılıçdaroğlu, “Pandemi döneminde 107 bin hanenin elektriğini kesmek nedir?” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

“Dolar yükseliyor, kim kârlı? Kim bundan nemalanıyor? Kim? Beşli çete. Dolar attıkça bunların keyfi yerinde. Öyle bir sözleşme yapmışlar ki sadece dolar değil Amerika’da enflasyon yükselirse onu da veriyorlar. Defalarca söyledim, devlet akılla yönetilir. Bilgiyle, birikimle, liyakatle, adaletle yönetilir. Devleti keyfi olarak yönetemezsiniz. Özel çıkarlarınız için devleti yönetemezsiniz. Orta Çağ mantığıyla 21. yy devletini yönetemezsin. Devleti öyle bir yöneteceksin ki millet senden helallik isteyecek. Özrün kabahatinden büyük, milleti nasıl perişan ettiğini görüyorsun, e bana hakkınızı helal edin. Niye etsin!”

Cumhuriyet Savcısı: Pandemi genelgeleri hukuka aykırı, soruşturma başlatıyorum

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.